Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Gröndalsbo och tidigare ståuppkomiker vikarierar som rikdagsledamot

Gröndalsbon och tidigare ståuppkomikern Hannes Hervieu (C) har tagit ledigt från sitt jobb på ICA för att vikariera som riksdagsledamot i vinter. Här berättar han om sin karriär, både inom och utanför politiken, och om Gröndal som en stark politisk stadsdel.

Det kom ett mejl till Bättre stadsdel:
Jag heter Hannes och bor i Gröndal. Sedan den 1 januari tjänstgör jag som riksdagsledamot för Centerpartiet under en ordinarie ledamots föräldraledighet. Det är visserligen inte en lika stor politisk händelse för Gröndal som att Dadgostar valts till partiledare, men det kanske kan vara intressant att göra en kort notis om? Min bild är att människor i Gröndal är väldigt engagerade och de politiska diskussionerna man kan höra på Lundbergs konditori skiljer sig nog inte åt allt för mycket från de debatter jag nu kommer ha i Riksdagen.

Hur speglas Gröndal i din politiska gärning? 
– Vi flyttade till Gröndal för att det kändes som en trygg plats för vår son att växa upp på och att vår lilla familj kan leva vårt liv på ett sätt som passar oss – nära till både natur och storstadspuls. Det sammanfattar på något sätt mitt politiska driv. Människor ska kunna känna att deras barn kan ha en trygg uppväxt, vi ska ta hand om naturen och vi ska utveckla staden.

Vad siktar du på politiskt? Var ser du dig själv om 10 år?
– Jag tjänstgör som vikarie i riksdagen under en period, sedan kommer jag gå tillbaka till mitt ordinarie jobb, som är att jobba med kommunikation och samhällsfrågor på ICA, där ju samhällsengagemanget är stort. Jag har ingen aning om vad jag gör om tio år, men det har inte att göra med att jag inte har några ambitioner, utan snarare att jag tycker väljarna kan förvänta sig att jag har fullt fokus på mitt uppdrag här och nu. Men, om tio år ser jag mig i alla fall stå vid Gröndals BP och heja på sonen om han också börjar älska fotboll.

LÄS ÄVEN: Gröndalsbon Dadgostar ny partiledare

Berätta om din ståuppkarriär och hur den går i hop med din karriär som politiker?
– Jag började med ståupp under gymnasiet och efter studenten turnerade jag runt på framförallt gymnasieskolor tillsammans med två kompisar, men nu var det ett par år sedan jag stod på en scen. Däremot tycker jag det borde vara mer humor även i politiken, politik är för viktigt för att inte också vara roligt att lyssna på. Om politiken är så tråkig att ingen lyssnar, då kommer också intresset för politiken minska – och då blir besluten sämre och längre från människorna som påverkas.

Vad är ditt tips till andra Gröndalbor som vill engagera sig politiskt?
– Det är uppenbart att Gröndal är en stadsdel med många olika politiska åsikter, vilket ju är toppen, då finns goda möjligheter att engagera sig! Jag tycker man ska höra av sig till sin lokala politiker, mig om man är intresserad av Centerpartiet, eller någon annan om man föredrar ett annat parti. Kloka människor behövs i politiken och kloka människor finns i Gröndal. När pandemin är över kanske vi ska ha en politisk debatt på Gröna Dalen?

Hannes Hervieu
Bor: I Gröndal
Ålder: 31
Yrke: Tidigare ordförande för Centerstudenter, kampanjgeneral för EU-parlamentarikern Fredrick Federley i Bryssel, pressekreterare hos partiledare Annie Lööf (C), pressansvarig för Ica-gruppen i Sverige, numera vikarierande riksdagsledamot för Centerpartiet.

Text: Arvid Nörgård

Publicerad 16:51, 16 januari 2021
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga

Vem gör den godaste semlan i Hägersten-Älvsjö 2021?

Publicerad 13:44, 4 februari 2021
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: