Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Gröndalsrevyn laddar för regeringskris, Svenska Akademien och GDPR

Gröndalsrevyn är en självklar jultradition för många, även för människor utanför Gröndal. Till helgen är det dags igen: Stormakt i otakt står för dörren.
Körfamiljen med Karin Bjurholm och döttrarna Maria Bjurholm Lindensved, Sara Lessnert och Ida Lindensved har i år ytterligare förfinat sitt framgångsrecept med stämsång, dans, teater med spex och show. Revyn sätter de upp för sjuttonde året.
– I år har vi en ny flöjtist och ny basist i vårt åttamannaband. De spelar så att det svänger. Annars stannar många av våra sångare i ensemblen i drygt tio år, och det är ju ett kvitto på att vår verksamhet passar såväl barn, ungdomar och vuxna.  Vårt arbete över åldersgränser hittar man inte i många andra körer eller verksamheter, säger Maria Bjurholm Lindensved.
Maria berättar att sätta ihop en revy handlar både om att hålla fast vid det som publiken älskar – shownummer med stämsång och dans – men också våga prova nytt.
– I år har vi för första gången med en årskavalkad med omskrivna texter som handlar om året som har gått. Vi driver friskt med den pågående regeringskrisen och sjunger om våra överfulla mejlkorgar i samband med att dataskyddsförordningen (GDPR) trädde i kraft i våras.

– Vi sjunger givetvis också om cirkusen i Svenska Akademien och om sommarens fläktbrist. Årets revy har inspirerats av drottning Kristinas liv. Men vår Kristina bor i Gröndal och ska inte styra ett land utan istället ta över ett företag. Friheten att själv bestämma över sitt eget liv och giftermål sätts på prov när förväntningarna att leverera stiger i takt med bolagets framgång.
Gröndalsrevyn spelar tre shower av föreställningen “Stormakt i otakt”, lördagen den 8 december kl 19, och söndagen den 9 december kl 13 och 16. Adressen är Kulturskolans lokaler på Sjöbjörnsvägen 1 i Gröndal. För biljetter, mm, läs mer här.

Publicerad 07:19, 3 december 2018
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga

Vem gör den godaste semlan i Hägersten-Älvsjö 2021?

Publicerad 13:44, 4 februari 2021
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: