Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

revy

Revyn i Gröndal är tillbaka – med full styrka

Nu är det återigen dags för revy i Gröndal. Nästa helg spelas ”Stjärnglans ur balans” i Kulturskolans lokaler i Gröndals centrum.

Pandemin stoppade revyn förra året, men i höstas drog revygänget i körföreningen Megafon & Mikrofon igång med att förbereda och repetera årets revy. 

– Noter har arrangerats för kör och orkester, danser har koreograferats och manus skrivits, säger Karin Bjurholm, en av körledarna i revyn.

Stjärnglans ur balans handlar om jakten på lycka, framgång och karriär.

– I föreställningen följer vi föräldrarna som önskar att barnen ska få framgång där de stora pengarna finns och talangen som erbjuds karriär mot sin vilja. Men är framgång nyckeln till lycka?

Hur ni tar fram text och musik till revyn? 
– Vi strävar efter att kunna ge publiken något både för ögat och örat, men det kan också vara ett låtval som styrs av att ge sångarna en utmaning och för att ständigt utvecklas. Låtvalet styrs ofta av revyns handling och vi försöker blanda olika genrer. Oftast börjar det med att någon i familjen har en idé på en scen, låt eller ett textuppslag och så bollas det fram och tillbaka.

Vem skriver texterna? 
– En del av låtarna framför vi med originaltext. En del av låtarna skriver vi om texterna på för att dessa ska passa in bättre i handlingen. I år har jag skrivit merparten av texterna, men det varierar från år till år. Däremot arrangeras alltid all musik för att passa den körsättning och den orkester vi har.  

Körföreningen Megafon & Mikrofon har gett föreställningar och revyer sedan 2006. Vissa år har de haft föreställning både på våren och hösten och i år är det 19:e revyn de sätter upp sedan starten.  

De 18 körsångarna ackompanjeras av en sjumannaorkester. Det blir stämsång, dans och teater.

Bor ni alla i Gröndal? 
– När körerna startades 1996 bodde alla sångare i Gröndal. Numera bor merparten av sångarna och musikerna i Gröndal med omnejd eller i närområdet.

Hur startade det hela?
– När jag startade kören Megafon 1996 var det delvis för att jag älskar att arbeta med musik, men också för att jag tidigt såg musikintresset hos mina tre döttrar, Maria, Sara och Ida. Att då få dela ett intresse med mina barn och skapa föreställningar tillsammans har varit drivkraften under alla år. Nu är alla barnen vuxna och två av dem har dessutom blivit föräldrar, vilket gjort att de av förklarliga skäl inte har kunnat lägga ner samma tid som tidigare. Därför har min yngsta dotter Ida och jag ansvarat för större delen av produktionen detta år. 

Vilka roller har övriga familjen i uppsättningen?
– Alla tre döttrarna brukar stå på scen och sjunga, och förutom det försöker vi se vilka styrkor vi har inom familjen. Ida är duktig på dans och att undervisa samt få struktur på planeringen.  Hon har huvudansvaret för koreografin. Sara spelar fiol i orkestern och ansvarar för kontakten med alla musiker. Maria är den peppande körledaren som får sångarna att glänsa och jag ansvarar för alla noter och skriver alla arrangemang till sångare och orkester. Även mina döttrars pojkvänner är mer eller mindre involverade när det börjar närma sig föreställning, då som exempelvis ljustekniker eller roddare.  

– Nu när familjen har utökats ser jag med tillförsikt fram emot att på sikt kanske få starta en liten barnkör med barnbarnen om de också har intresse av musik. Vem vet. Vad kommer efter Megafon och Mikrofon? Blir det kanske nano-fon? 

Gröndalsrevyn 2021
Lördag 11 december, kl. 15 och 19
Söndag 12 december, kl. 13 och 16

Biljetter bokas på webben: megafonmikrofon.se

Glöm inte vaccinpass. Eftersom nya riktlinjer träder i kraft 1 december ska vaccinpass uppvisas i dörren.

Fler lokala nyheter från Hägersten-Älvsjö?: Prenumerera på Bättre stadsdel (200kr/år)

Publicerad 12:00, 30 november 2021
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:

KALENDER

MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga

Bättre Stadsdel frågar Hägerstensbor:
Vad ska du göra i sommar?

man

Lewis, Västertorp
Jag vill skaffa mig ett nytt jobb, så snart som möjligt. Har varit arbetslös i ett halvår och jag vill gärna jobba igen, det är det jag hoppas på. 

kvinna

Ulla, Västertorp
Jag brukar vara hemma under sommaren och åker söderut under hösten.  

LÄS ÄVEN: Dagens fråga : Vad har du för förväntningar på 2023?

man

Aleksander, Telefonplan
I sommaren ska jag umgås med mina barn, min familj, vara i solen och träna. Man hinner inte med mer än så när man småbarn. 

Eva, Aspudden 
Jag ska till min trädgård och odla och plantera saker, jag ska också försöka att bada så mycket som möjligt. 

man

Hans, Telefonplan
Jag är pensionär och jag brukar ändå bara ta promenader runt området.

Text och bild: Romeo Adam

Tack för att du läser Bättre stadsdel. Prenumerera gärna. Då bygger du samtidigt Hägersten-Älvsjös bästa nyhetsredaktion. Välkommen att prenumerera här. Tack!

Nyhetstips: redaktionen@battrestadsdel.se , 0709-449519

Publicerad 15:11, 24 februari 2023
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PolisNotiser
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: