Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Nu ska trafikbullret i Gröndals centrum minska

Gröndalsborna är rejält trötta på trafikbuller från bilar och kollektivtrafik från den trafikerade vägen genom Gröndals centrum. Trafikförvaltningen har gjort en utredning om bullret som nu är klar.

Många boende i Gröndal har fört fram klagomål om bullret och den ökande trafiken längs Gröndalsvägen och genom Gröndals centrum. Tätare avgångar med tvärbanan, tre busslinjer, flygbussar och en ökad biltrafik är den bidragande faktorn till klagomålen och förra året startade därför SL och trafikförvaltningen en utredning för att ta reda på varför ljudnivån är så pass hög i området.

– Vi har fått in klagomål från boende i området kring detta och därför startat en utredning som nu är klar, säger Elin Lindström, presskommunikatör för trafikförvaltningen inom Region Stockholm.

Missnöjet med bullret och trafiken har lett till många diskussioner på olika digitala plattformar. Johanna Dielemans och hennes familj är boende i Gröndals centrum och de reflekterar dagligen över bullret och trafiken i området.

– Det är väldig hög ljudnivå här. Jag bor precis vid centrumet där tvärbanan och bilar passerar och trots att jag har bullerskydd på mina fönster så skakar de konstant. Dessutom är många barn ute och leker nära centrumet då det ligger en stor lekpark där och risken att en olycka ska äga rum känns rätt så stor.

Enligt Trafikförvaltningens utredning beror de höga ljuden på ojämna spår. Detta har nu har åtgärdats och det kommer förhoppningsvis leda till minskat buller i området.

– Utredningen visade att spåren längs Gröndals centrum var ojämna. Något som kan uppstå av olika anledningar och som har resulterat i att vår underhållsentreprenör under januari månad har slipat spåren på många ställen, säger Elin Lindström, presskommunikatör på trafikförvaltningen inom Region Stockholm.

Men boende ser negativt på ökningen av kollektiv- och biltrafik. Enligt Johanna Dielemans, borde trafiken ledas om helt och genomfartstrafiken genom centrumet borde förbjudas.

– Det känns inte som Gröndal är ett område som är anpassat för mycket trafik då centrumet här är så pass smalt. SL eller trafikverket borde leda om trafiken till Lövholmsvägen då ljudet där inte påverkar lika många boende.

Text och bild: Hanna Sjöberg

Publicerad 23:00, 14 januari 2019
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga

Vem gör den godaste semlan i Hägersten-Älvsjö 2021?

Publicerad 13:44, 4 februari 2021
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: