Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Utspring för studenter stoppas i kommunala gymnasieskolor

Avgångseleverna vid Stockholms stads kommunala skolor kommer ha sin avslutning med betygsutdelning klassvis istället för i hela årskullar. Släkt och vänner får inte ta emot studenterna på skolgården.

Det skriver Liberalerna i Stockholms i ett pressmeddelande.

– Studentdagen är en stor dag i livet. Det avslutar ett viktigt kapitel och är väl värt att fira. Jag förstår att många är besvikna över att årets studentfirande inte blir som man har tänkt sig. Jag tror det är viktigt att få fira så gott det går efter omständigheterna och det kommer därför göras klassvis, kommenterar Isabel Smedberg-Palmqvist (L), skolborgarråd i Stockholms stad.

LÄS ÄVEN: Gymnasieklustret i Liljeholmen växer

Det är utifrån Folkhälsomyndighetens rekommendationer om att folksamlingar inte få vara fler än 50 personer som kommunerna i Stockholms län gjort dessa ändringar. Som riktlinjerna ser ut idag innebär det alltså ett annorlunda studentfirande för avgångseleverna i årskurs 3 i gymnasiet. 

I Stockholms stads regi finns 22 gymnasieskolor som tillsammans har cirka 5500 elever som ska ta studenten. Två av dem finns i Hägersten-Liljeholmen. I stadsdelsområdet finns även ett 15-tal gymnasier som drivs som friskolor.

LÄS ÄVEN: Regeringen: Förbjuder allmänna sammankomster med fler än 50 personer

Liberalerna skriver att eftersom det är stor skillnad mellan hur många elever som slutar vid varje skola kan avslutningen och studentfirandet komma att se olika ut vid olika skolor. Varje skola meddelar sina elever exakt hur man väljer att göra vid den skolan.

Publicerad 16:59, 14 april 2020
Annons:
Annons:

Nyheter

KALENDER

MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Dagens Fråga

Tisdagen den 21 november beslutar trafiknämnden hur mycket det ska kosta för den som reser utan biljett i kollektivtrafiken. Förslaget är att avgiften ska höjas från 1 500 kronor till 1 850 kronor.
Vad tycker du om förslaget att avgiften för plankare ska höjas?

Sebastian, Midsommarkransen:
– Jag tror nog inte att de där hundralapparna gör så stor skillnad faktiskt. Jag vet inte om det inskränker så mycket. För mig kan det vara kvar eller så de kan ändra upplägget med kostnaderna.
Lisa, Midsommarkransen:
– Det är helt okej. Det behövs då det är många som fuskar.
Axel, Telefonplan:
– Just det spelar inte så stor roll utan jag tycker att de ska sänka priset på biljetten. Så det är väl det jag tycker att de skulle fokusera på snarare än boten för plankare.
Eva, Telefonplan:
– Det är mycket pengar. Det är ju dubbelt mot vad kortet kostar, det är det ju. Samtidigt kan jag tycka att vi som är beroende av SL… Det är väl schysst om alla är med och betalar sina biljetter liksom. Det blir ju billigare om man betalar för sig än om man plankar i så fall.

Tack för att du läser Bättre stadsdel. Du prenumererar väl? Då bygger du samtidigt Hägersten-Älvsjös bästa nyhetsredaktion. Välkommen att prenumerera här. Tack!

Nyhetstips: redaktionen@battrestadsdel.se , 0709-449519

Publicerad 15:30, 21 november 2023
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PolisNotiser
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: