Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Domstol stoppar tunga tunnellastbilar på Hägerstens allé

Hägerstens allé vid Axelsberg får inte användas för tunga transporter av sprängsten när den nya avloppstunneln från reningsverket i Henriksdal byggs ut.

Det framkommer från en dom i Mark- och miljödomstolen. Därmed stängs den transportvägen för Stockholms vatten som ska bygga avloppstunneln.

– Transporter till och från påslaget vid Eolshäll får inte ske via Hägerstens allé. Enstaka transporter kan ske på Hägerstens allé efter godkännande av tillsynsmyndigheten, står det i domslutet.

Istället kan transporterna ske via en tillfällig väg från tunnelmynningen vid Axelsbergs bollplan mot Selmedalsvägen – alternativ B på kartan. Transportvägen ska inhägnas och förses med övergång för gående och cyklister.

Domslutet togs i Mark- och miljödomstolen vid Nacka tingsrätt i december.

Bättre stadsdel har vid flera tillfällen rapporterat om Stockholms vattens planer att bygga en avloppstunnel från Hägersten till Henriksdals reningsverk i Sickla. Från en stort hål vid Axelsbergs bollplan ska sprängsten och schaktmassor transporteras från tunnelbygget ut på Selmedalsvägen, Stjernströms väg, Personnevägen och ut på E4:an.

Som Bättre stadsdel tidigare rapporterat ogillar många boende i området idén om tunga lastbilstransporter och vill istället att schaktmassorna transporteras sjövägen.

Boende vid Hägerstens allé har stridit för att lastbilarna inte ska köra på deras kvartersgata. Bertil Norrhall har tillsammans med Ulla Myllyntausta vid flera tillfällen skrivit till stadsbyggnadskontoret för att protestera mot Stockholm Vattens planer. Nu är de lättade.

– De stora vinnarna i detta domslut är alla 150 förskolebarn i förskolan som ska byggas vid Hägerstens allé. De slipper nu få sina första skolår förstörda av buller, luftföroreningar och stora risker för trafikolyckor, säger Bertil Norrhall.

Text: Annette Widén

Publicerad 07:57, 30 december 2017
Annons:
Annons:

Nyheter

KALENDER

MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Dagens Fråga

Tisdagen den 21 november beslutar trafiknämnden hur mycket det ska kosta för den som reser utan biljett i kollektivtrafiken. Förslaget är att avgiften ska höjas från 1 500 kronor till 1 850 kronor.
Vad tycker du om förslaget att avgiften för plankare ska höjas?

Sebastian, Midsommarkransen:
– Jag tror nog inte att de där hundralapparna gör så stor skillnad faktiskt. Jag vet inte om det inskränker så mycket. För mig kan det vara kvar eller så de kan ändra upplägget med kostnaderna.
Lisa, Midsommarkransen:
– Det är helt okej. Det behövs då det är många som fuskar.
Axel, Telefonplan:
– Just det spelar inte så stor roll utan jag tycker att de ska sänka priset på biljetten. Så det är väl det jag tycker att de skulle fokusera på snarare än boten för plankare.
Eva, Telefonplan:
– Det är mycket pengar. Det är ju dubbelt mot vad kortet kostar, det är det ju. Samtidigt kan jag tycka att vi som är beroende av SL… Det är väl schysst om alla är med och betalar sina biljetter liksom. Det blir ju billigare om man betalar för sig än om man plankar i så fall.

Tack för att du läser Bättre stadsdel. Du prenumererar väl? Då bygger du samtidigt Hägersten-Älvsjös bästa nyhetsredaktion. Välkommen att prenumerera här. Tack!

Nyhetstips: redaktionen@battrestadsdel.se , 0709-449519

Publicerad 15:30, 21 november 2023
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PolisNotiser
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: