Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Fotbollstränare stoppar större rivning av Axelsbergs BP

Nu har rivningen av Axelsbergs bollplan startat. Halva planen har spärrats av och konstgräset försvinner för att göra plats för bygget med avloppstunneln.

Farhågor fanns bland fotbollsföräldrar och aktiva att mer än halva planen skulle ryka. Men nu är det mittlinjen som gäller för avgränsningen.

– Detta händer ju inte så ofta. Entreprenören för bygget gick med på att flytta gränsen på fotbollsplanen så att halva planen är kvar. Detta betyder enormt mycket för barn och ungdomar i Mälarhöjden, som nu kan fortsätta att bedriva träningsverksamhet på planen, säger Mia Kamlén som är tränare för ett av av pojklagen i MIK.

LÄS ÄVEN: Stor premiär på nya Axelsbergs BP

I måndags hörde Mia av sig till Bättre stadsdel och var bekymrad över att två tredjedelar av planen skulle försvinna, vilket skulle inneburit ett slut på möjligheten att ha fotbollsträning där för MIK. 

– Vi var flera tränare i P10 som bidrog till att byggplanerna ändrades. Bland annat Fredrik Rustum och jag drev på tillsammans.

LÄS ÄVEN: Tunnelbygget: Här ska 140 lastbilar per dag passera

Ett staket hade satts upp där endast en tredjedel av planen hade lämnats kvar. Mia tog då kontakt med Stockholm vatten och redan på tisdagen hade man alltså flyttat staketet och lämnat halva planen till fotbollsspel.

Publicerad 18:55, 26 mars 2020

Better neighborhood

redaktionen@battrestadsdel.se

Annons:
Annons:

Nyheter

KALENDER

MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Dagens Fråga

Tisdagen den 21 november beslutar trafiknämnden hur mycket det ska kosta för den som reser utan biljett i kollektivtrafiken. Förslaget är att avgiften ska höjas från 1 500 kronor till 1 850 kronor.
Vad tycker du om förslaget att avgiften för plankare ska höjas?

Sebastian, Midsommarkransen:
– Jag tror nog inte att de där hundralapparna gör så stor skillnad faktiskt. Jag vet inte om det inskränker så mycket. För mig kan det vara kvar eller så de kan ändra upplägget med kostnaderna.
Lisa, Midsommarkransen:
– Det är helt okej. Det behövs då det är många som fuskar.
Axel, Telefonplan:
– Just det spelar inte så stor roll utan jag tycker att de ska sänka priset på biljetten. Så det är väl det jag tycker att de skulle fokusera på snarare än boten för plankare.
Eva, Telefonplan:
– Det är mycket pengar. Det är ju dubbelt mot vad kortet kostar, det är det ju. Samtidigt kan jag tycka att vi som är beroende av SL… Det är väl schysst om alla är med och betalar sina biljetter liksom. Det blir ju billigare om man betalar för sig än om man plankar i så fall.

Tack för att du läser Bättre stadsdel. Du prenumererar väl? Då bygger du samtidigt Hägersten-Älvsjös bästa nyhetsredaktion. Välkommen att prenumerera här. Tack!

Nyhetstips: redaktionen@battrestadsdel.se , 0709-449519

Publicerad 15:30, 21 november 2023
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PolisNotiser
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: