Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Ny löpartävling: 650 elever med mycket spring i benen

På onsdagen var det premiär för löpartävlingen Spring i benens löparpris i Sätrahallen. Cirka 650 elever från elva olika Stockholmsskolor ställde upp i tävlingen.

Tävlingen gick ut på att barnen skulle springa så många varv som möjligt under 30 minuter runt en 200 meter lång löparbana.

Hägerstenshamnens skola med hela 120 elever från årskurs ett och två var på plats och de sprang sammanlagt 1800 varv. Med så många deltagare knep de lätt förstaplatsen. På andra plats, med 40 färre löpare, kom Sätraskolan med 1577 varv.

Rudolf Carneholm, som jobbar som idrottslärare på Hägerstenshamnes skola, ansvarade för arrangemanget tillsammans med Stockholms Löparklubb.

LÄS ÄVEN: Stockholms största löparklubb lockar tusentals skolelever

Rudolf har de senaste åren engagerat sig för att flera barn ska röra sig och oftast genom olika löpprojekt. Han har också skapat Stockholm Löparklubb.

– Tanken är att alla kan vara med i löpningen, Löpning är den motionsform där alla kan vara delaktiga oavsett ålder och funktionsnedsättning, man behöver till exempel inte någon bollkontroll för att löpa, jag tycker att löpningen förenar människor och det var en av tanken till tävlingen, säger Rudolf Carneholm.

Detta var första gången för tävlingen ”Spring i benens löparpris” och Rudolf Carneholm vill att det ska vara en årlig tävling där skolor mötts och motioneras tillsammans.  

– Alla tyckte att det var kul, väldigt uppskattat och har intresse av att det görs om, det är ett fint betyg och pris för en skola att bli den mest löpande skolan med mest spring i benen av alla, säger Rudolf Carneholm.

Text: Jod Wongphayak
Bild: Privat

Publicerad 20:25, 16 januari 2020
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
KALENDER: HÄNDER NÄRA DIG
  1. FÄRGFABRIKEN JULMARKNAD

    10 december kl.11:00 - 11 december kl.17:00
  2. Julfest på Eolshälls 4H-gård

    11 december kl.12:00 - 16:00
  3. Luciakonserter i Uppenbarelsekyrkan

    11 december kl.15:30
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga

Varför ska man ska rösta?

Den tillfälliga vallokalen för förtidsröstning utanför Hemköp på Telefonplan har öppnat. På onsdagen startade förtidsröstningen och varje dag fram till valdagen 11 september håller den provisoriska lokalen öppet.

Lokaler för förtidsröstning finns i Bredäng, Fruängen, Hägerstensåsen, Telefonplan, Östberga, Hornstull och Liljeholmstorget.

Varför ska man ska rösta?

Lalita, 34 , Midsommarkransen  

– Jag tycker att det är viktigt att rösta, gör man inte det så riskerar man man att ge sin röst till ett parti man inte vill ha. Det är allas ansvar att rösta.

Borhane, 53

 – Jag vill inte rösta eftersom politikerna inte gör som de säger.

 Johanna, 27

 – För att man är en del av samhället och det är ett ansvar man har att gå och rösta.

Nurul, Västberga 

– Det är mycket viktigt att rösta i en demokrati. Som samhällsmedborgare måste man vara insatt och veta hur det fungerar och vad som händer i samhället. Jag planerar att vara är bortrest 11 september så därför vill jag förtidsrösta.

Du prenumererar väl på Bättre stadsdel? Då bygger du samtidigt Hägersten-Älvsjös bästa nyhetsredaktion. Välkommen att prenumerera härTack!

Nyhetstips: redaktionen@battrestadsdel.se , 0709-449519

Publicerad 20:14, 23 augusti 2022
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PolisNotiser
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: