Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

”Genom kreativitet och omsorg har en inbjudande miljö skapats”

Sjövikstorget är nominerat till Stenpriset, ett arkitekturpris som delas ut till ett projekt i Sverige där natursten används på ett estetiskt, hållbart och nyskapande sätt, skriver DN.

Sjövikstorget är en av tre som kan vinna priset.
– Årets finalister håller samtliga hög klass i utförandet och lyfter fram naturstenens många möjligheter på ett både elegant och kreativt sätt, säger Kai Marklin, ordförande i Sveriges Stenindustriförbund som står bakom priset.

I motiveringen för Sjövikstorget står:
– Genom lekfullhet, kreativitet och omsorg om varje detalj har en inbjudande miljö skapats vid Sjövikstorget. En mångfald av naturstenssorter samspelar harmoniskt med såväl trä som gröna ytor och ger liv åt stadens kollektiva rum. Utmaningen med det norrvända läget har vänts till en möjlighet genom torgets gradvisa utplaning som lockar besökarna mot vattnet via kajkant och trädäck.

Torget har ritats av landskaps­arkitekt Thorbjörn Andersson på Sweco. Priset delas ut senare i höst.

Läs mer:
Så kan Sjövikstorget bli ännu trevligare

Publicerad 08:56, 30 september 2015
Annons:
Annons:

Nyheter

KALENDER

MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Dagens Fråga

Tisdagen den 21 november beslutar trafiknämnden hur mycket det ska kosta för den som reser utan biljett i kollektivtrafiken. Förslaget är att avgiften ska höjas från 1 500 kronor till 1 850 kronor.
Vad tycker du om förslaget att avgiften för plankare ska höjas?

Sebastian, Midsommarkransen:
– Jag tror nog inte att de där hundralapparna gör så stor skillnad faktiskt. Jag vet inte om det inskränker så mycket. För mig kan det vara kvar eller så de kan ändra upplägget med kostnaderna.
Lisa, Midsommarkransen:
– Det är helt okej. Det behövs då det är många som fuskar.
Axel, Telefonplan:
– Just det spelar inte så stor roll utan jag tycker att de ska sänka priset på biljetten. Så det är väl det jag tycker att de skulle fokusera på snarare än boten för plankare.
Eva, Telefonplan:
– Det är mycket pengar. Det är ju dubbelt mot vad kortet kostar, det är det ju. Samtidigt kan jag tycka att vi som är beroende av SL… Det är väl schysst om alla är med och betalar sina biljetter liksom. Det blir ju billigare om man betalar för sig än om man plankar i så fall.

Tack för att du läser Bättre stadsdel. Du prenumererar väl? Då bygger du samtidigt Hägersten-Älvsjös bästa nyhetsredaktion. Välkommen att prenumerera här. Tack!

Nyhetstips: redaktionen@battrestadsdel.se , 0709-449519

Publicerad 15:30, 21 november 2023
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PolisNotiser
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: