Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

“Det är bara en tidsfråga innan något brister”

Liljeholmsbadet måste stängas. Rostskadorna är så stora att badets pontoner riskerar att spricka och gå sönder. Det skriver fastighetskontoret i ett pressmeddelande.

– Tidens tand har gnagt på Liljeholmsbadet, som efter 85 år är i så dåligt skick att det riskerar att rämna. I sämsta fall kan de badande besökarna svepas med och klämmas fast. Med sådana säkerhetsrisker måste vi stänga badet, kommenterar Åsa Öttenius, fastighetsdirektör i Stockholms stad i ett pressmeddelande.

Bättre stadsdel skrev om i våras att staden skulle göra undersökningar av badet och nu har resultaten kommit. Rapporten visar att fukt och klorider har trängt in i betongskrovet och orsakat armeringskorrosion. Skadorna bjälklag, bassängväggar och balkar kan påverka bärförmågan, enligt kontoret.

Rostskador i balanstankarna innebär också en uppenbar risk för översvämning. Det är bara en tidsfråga innan något brister.

– Ingen kalkyl har gjorts för en totalrenovering av badet eller nybyggnation än, men klart är att såväl renovering, om den ens är möjlig, som nybyggnad är mycket kostsamt. Det handlar om 100-tals miljoner kronor, bland annat för att det inte finns någon grund att bygga på, säger Åsa Öttenius.

Liberalerna kräver nu att få se en grundlig utredning av renoverings- och nybyggnadskostnader för Liljeholmsbadet. Frågan om badets framtid måste avgöras politiskt, menar Liberalerna.

– Liljeholmsbadet är Stockholms enda flytande varmbad och mycket uppskattat av många stockholmare. Liberalerna vill att det får finnas kvar, säger Richard Bengtsson (L), vice ordförande i fastighetsnämnden.

De bokade verksamheter som skulle ha bedrivits på Liljeholmsbadet under hösten ska nu ombokas till andra anläggningar. Mer information kommer att finnas på stadens hemsida inom kort. Allmänheten hänvisas till stadens övriga bad, skriver fastighetskontoret.

Bild: Alex Farnsworth

 

Publicerad 16:00, 17 augusti 2016
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga
rivning

DAGENS FRÅGA. Stockholms stad har tagit fram strategin Varsam utveckling av småhus- och villaområden.
Strategin syftar till att stärka stadsbyggnadsnämndens möjligheter att behålla värdebärande karaktärsdrag samt värna och bevara villa- och trädgårdsstäder med högst kulturvärden. Det skriver DN på onsdagen.

Ska det vara lätt att riva villor och bygga flerfamiljshus i Hägersten-Älvsjö?

Här prenumererar du på Bättre stadsdel – 20kr/mån eller 200kr/år ✅ 

Publicerad 09:30, 16 juni 2021
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: