Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Mor och son gör barnboksdebut tillsammans

Leo Brodin som växt upp i Mälarhöjden ger ut sin första barnbok tillsammans med sin mamma Kristina Murray Brodin. Boken Dåligt Humör med Kim och Hilma vänder sig till förskolebarn.

– Det känns otroligt kul att äntligen få ge ut en bok. Som journalist har jag skrivit mycket men det här är det första skönlitterära jag publicerar. Det hela kom ganska naturligt, två av mina största intressen har alltid varit barn och skrivande, säger Leo som för några år sedan gjorde sin journalistpraktik på Bättre stadsdels redaktion..

Kristina, som också bott i Mälarhöjden i över 20 år, började arbeta som förskollärare 2002 och gav ut sin första barnbok Tyranno 2008. Trots en stor skillnad i erfarenhet mellan de båda går samarbetet nästan oväntat bra. 

– Vi båda skriver mycket dikter som hobby och använder varandra som bollplank för feedback. Men jag tror ändå att vi blev överraskade av hur eniga vi för det mesta var, samt hur bra vi klarade av att komma fram till en lösning när vi tyckte olika. Ingen av oss kände någonsin att det var ett misstag att skriva tillsammans. 

LÄS ÄVEN: Bättre stadsdels nya praktikant gillar att springa

Idén till Dåligt Humör kom under en vårpromenad för ungefär ett halvår sedan.  

– Vi funderade länge på vad boken skulle handla om och till slut ledde funderandet till karaktären Kim och hans bästa vän Hilma, som är på dåligt humör. Kim vill få henne glad igen och hämtar tips från grannarna. Tre månader senare skrev vi kontrakt med Idus förlag och illustratören Joanna Schmidt. 

LÄS ÄVEN: “Här får man mest glass för pengarna”

Mor och son-kombon nöjer sig inte heller med bara en bok. Kontrakt är redan skrivna på uppföljaren Världsbäst och den fristående boken Skrällets nio liv, båda böckerna beräknas komma ut tidigt nästa år. 

– Skrällets nio liv inspirerades av en grannkatt vi hade som handlade först och tänkte sen, vilket ledde till många roliga men också farliga ögonblick. I Världsbäst är Kim ledsen för att han inte är bäst på något, tror han. 

Och ännu fler böcker kan det bli framöver. 

– Skrivandet blir lättare och lättare. Vi har två till utkast om Kim och Hilma och funderar på ett femte. Varför sluta när det är så kul? 

Publicerad 17:27, 21 oktober 2020
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga
rivning

DAGENS FRÅGA. Stockholms stad har tagit fram strategin Varsam utveckling av småhus- och villaområden.
Strategin syftar till att stärka stadsbyggnadsnämndens möjligheter att behålla värdebärande karaktärsdrag samt värna och bevara villa- och trädgårdsstäder med högst kulturvärden. Det skriver DN på onsdagen.

Ska det vara lätt att riva villor och bygga flerfamiljshus i Hägersten-Älvsjö?

Här prenumererar du på Bättre stadsdel – 20kr/mån eller 200kr/år ✅ 

Publicerad 09:30, 16 juni 2021
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: