Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Oviss framtid för Mälarhöjdens tennis

I Mälarhöjdens IK tennissektionen – MIK Tennis – råder för närvarande en rådvill stämning. Det korta arrendeavtalet med kommunen hämmar klubbens utveckling.

– Vårt arrendeavtal löper enligt avtalet endast på 1 år i taget vilket gör det omöjligt att ansöka om alla de bidrag som finns för att investera i anläggningen, som till exempel vårt planerade energi- och miljöprojekt, äger Thomas Lindegård administratör i MIK.

Avtalet som gällt i 10 år gick ut i december 2018 och omförhandlades inte. Istället arrenderar nu tennisklubben ett år i taget med 6 månaders uppsägningstid.

– När vi lämnade in ansökan i december lät allt så positivt men nu har vi istället hamnat i moment 22 läge.


350 barn- och ungdomar och cirka 200 vuxna som tränar regelbundet på klubbens åtta ute- och inne banor. Allt under ledning av tjugo anställda.

Det korta tidsperspektivet för avtalet får negativa konsekvenser bland annat för klubbens planerade investering i nya värmepumpar och belysning. Något som skulle sänka elförbrukningen med motsvarande 6 medelstora villors årsförbrukning.

– För att kunna söka bidrag hos Riksidrottsförbundet för den nya investeringen måste man visa att man har tillgång till anläggningen i minst 10 år.


Som jämförelse på avtal nämner Thomas MIK Tennis närmsta granne PEAB som fått långt avtal med kommunen för förvaring av grus och vägmaskiner. Det gäller till år 2067.

Christoffer Carlsson på idrottsförvaltningen menar att det arrendeavtal som tecknades 2008 med föreningen gäller fortfarande i enlighet med dess ursprungliga utformning.

– Det innebär en ursprunglig avtalstid på 10 år, som sedan förlängs med 1 år i taget med 6 månaders uppsägningstid. Grannen PEAB AB däremot innehar en tomträtt som exploateringskontoret inom Stockholms stad ansvarar för, säger Christoffer Carlsson.


Srdan “Sigge” Mladenovic som är sportchef i MIK Tennis menar att idrottsförvaltningens vägran att förhandla fram ett nytt arrendeavtal med tennisklubben säger en del om hur kommunen prioriterar idrottsfrågor.

– Att dessutom motarbeta en investering med tydliga miljövinster känns i dagens klimatdebatt märkligt. MIK Tennis ska enligt kommunen bedriva verksamhet under hotet att när som helst tvingas lägga ned, samtidigt som ett kommersiellt företag kan ha sin utrustning parkerad i lugn och ro på granntomten under ytterligare nästan 50 år, säger Srdan Mladenovic.

Text: Annette Widén

Publicerad 12:31, 5 april 2019
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
KALENDER: HÄNDER NÄRA DIG
  1. Biocafé Tellus: Sommar jazz jam med Ajakas Orkester

    4 augusti kl.18:00 - 20:30
  2. Musik i sommarkväll i Brännkyrka: Beethovens violinsonater

    5 augusti kl.19:00 - 21:00
  3. Jazz och vispop på Villa Lyran!

    6 augusti kl.18:00 - 20:00
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga
rivning

DAGENS FRÅGA. Stockholms stad har tagit fram strategin Varsam utveckling av småhus- och villaområden.
Strategin syftar till att stärka stadsbyggnadsnämndens möjligheter att behålla värdebärande karaktärsdrag samt värna och bevara villa- och trädgårdsstäder med högst kulturvärden. Det skriver DN på onsdagen.

Ska det vara lätt att riva villor och bygga flerfamiljshus i Hägersten-Älvsjö?

Här prenumererar du på Bättre stadsdel – 20kr/mån eller 200kr/år ✅ 

Publicerad 09:30, 16 juni 2021
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: