Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Hägerstensbor tar den napolitanska innerstadspizzan till Midsommarkransen

Publicerad 16:50, 23 november 2024

Den napolitanska pizzakedjan 800 grader växer och öppnar nu sitt första ställe utanför tullarna. Den tredje pizzerian är belägen i Midsommarkransen. Restaurangchefen Jonas Lund berättar att restaurangen har haft helgöppet under november. Planen är att inom kort kunna ha öppet alla dagar i veckan.

Lyssna på artikeln. I samarbete med Nätverket, Hägersten-Älvsjö

– Målet är att folk ska kunna stanna kvar i Hägersten och käka bästa pizzan, och även att få folk att komma hit från stan. Ambitionen är hög, säger Jonas Lund.

Välkommen att prenumerera på Bättre stadsdel – här

Han och kollegorna tog över lokalen i det relativt nybyggda huset på på Cedergrensvägen i början av hösten. Sedan dess har det varit full fart med förberedelserna.
– Vi har renoverat själva och återbrukat så mycket vi kunnat från tidigare ägare. Största utmaningen har varit att lära sig ugnen, som är av ett nytt märke för oss. Så det är mycket nya inställningar att sätta sig in i.

LÄS ÄVEN: Nyöppnad restaurang: Sezan skapar en libanesisk oas i Fruängen

Vilka är ni som driver detta?
– Vi är ett gäng från 800 Grader Slice shop som dragit igång det här. Jag, Abe Marwan, Anders Östblom och Oskar Montano (som också skrivit en kokbok om just pizzor, reds. anm).

För restaurangchefen är pizza en passion. Han var med och öppnade 800 graders första restaurang på Kocksgatan på Södermalm redan år 2019, vid en tid då napolitansk pizza blev en stor hype i huvudstaden. Några år tidigare hade de öppnat den första 800 graders-pizzerian, på Sigtunagatan i Vasastan.

Han har kultiverat sina kunskaper inom napolitansk matkultur ända sedan år 2005, då han fick sitt första restaurangjobb i Oslo.
– Det var på en napolitansk pizzeria. Jag jobbade med pizzabagare som värvats från pizzerior i Neapel som ägarna hade ätit på och gillat. Där fick jag ta del av degrecept och information som förs över från generation till i generation.

LÄS ÄVEN: Krönika: När jag testade kebaben på restaurang Palmyra i Årsta

En krispig, lätt och välsmakande deg är det som utmärker en bra pizza, enligt Jonas Lund. Och på pizzan behöver det vara kvalitetsprodukter.

Det är viktigt att ingredienserna lirar tillsammans, menar restaurangchefen.
– Det som utmärker vår pizza är en välarbetad deg med lång jästid och mycket smak. Vi använder en blandning mellan Italienskt mjöl och svenskt kulturspannmål som vi själva maler varje morgon.

 

Hur kom det sig att ni öppnade just i här i Kransen?
– Det kändes inte som att det skulle tillföra så mycket för Stockholm som stad att öppna ett nytt ställe i innerstan, så därför letade vi lokal utanför tullarna. Både jag och Oskar bor i Hägersten så det kändes naturligt att öppna här. Responsen har varit otroligt, och det känns riktigt kul.

Nästa steg för Jonas och hans kollegor är att komma igång med rekryteringsprocessen. Så fort de har förstärkt personalstyrkan med skickliga pizzabagare siktar 800 grader på att öppna på heltid.
– Vi hoppas kunna vara fem stycken som jobbar när vi har som mest att göra.

I bilden ovan: delägarna Jonas Lund och Oskar Montano.

Tack för att du läser Bättre stadsdel. Du prenumererar väl? Då bygger du samtidigt Hägersten-Älvsjös bästa nyhetsredaktion. Välkommen att prenumerera här. Tack!

Vill du skriva en debattartikel eller en insändare? Eller en krönika? Gör det. Mejla in till redaktionen@battrestadsdel.se

Nyhetstips: redaktionen@battrestadsdel.se , 0709-449519

Jim Smith Rehnström

redaktionen@battrestadsdel.se

  • Kommentera
Annons:
Annons:

Nyheter

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PRENUMERERA

KALENDER

MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Dagens Fråga

Efter FN:s senaste klimattoppmöte förra veckan blev det klart att rika länder ska betala 300 miljarder dollar om året till fattiga länders anpassning till klimatförändringarna. Hur påverkar klimatfrågorna dig?  

man

Marcus, Hornstull
– Jag märker att vintrarna är lite sämre än vad det var förr i tiden. Jag försöker äta mindre kött och flyga mindre.  

Antoinette, Rågsved 
– På sommaren är det jättevarmt på vintrarna, det är inte så farligt, jag känner att det blåser lite mer nu, det är lite oroligt väder. Man märker att det är något som inte stämmer. Det känns som att det är kört. 

Välkommen att prenumerera på Bättre stadsdel – här

Jack, Hornstull
– Som förälder är jag orolig för framtiden och som konsument är det en utmaning varje dag. Som världsmedborgare undrar jag över mina rättigheter att resa och som svensk märker jag annorlunda väder. 

Carmen,Hornstull
– Ja, man blir orolig om vad som ska hända längre fram. Jag funderar mycket på det eftersom det står så mycket om klimatet i Europa och världen. Det ska vara kallt nu men det är det inte. Det är inte jätteroligt att tänka på hur barn och barnbarn kommer få det.   

Karolina, Hornstull
– Jag har alltid varit väldigt miljömedveten sedan jag var liten, noga med att återvinna och att inte överkonsumera så jag har en grund. Jag försöker att inte gå in i rädsla utan hoppas på möjligheter.

Tack för att du läser Bättre stadsdel. Du prenumererar väl? Då bygger du samtidigt Hägersten-Älvsjös bästa nyhetsredaktion. Välkommen att prenumerera här. Tack!

Vill du skriva en debattartikel eller en insändare? Eller en krönika? Gör det. Mejla:  redaktionen@battrestadsdel.se

Nyhetstips: redaktionen@battrestadsdel.se , 0709-449519

Publicerad 15:23, 27 november 2024
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:alla-casinon-2020
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:Casinostugan
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:BÄTTRESTADSDEL
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PolisNotiser
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: