Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Succé för nya humorscenen i Midsommarkransen

I och med öppningen av Presens improteater i Midsommarkransen förra året ville företaget bidra med en ny typ av humorform. Något som gick hem hos många då man sedan dess sålt slut på varje fredagsföreställning.

I mars förra året slog dörrarna upp till Presens improteater i Midsommarkransen. Tidigare har teaterföretaget hyrt in sig på andra lokaler runt om i Stockholm men när en källarlokal i Midsommarkransen stod ledig bestämde sig grundarna My Gudmundsdotter och Erik Broström, för att öppna en humorscen. En idé som växte i och med den kraftigt växande trenden kring just improvisationsteater menar My Gudmundsdotter.

– Folk vill ha en alternativ humorform idag. Lite som det ser ut i humorbranschen i USA där man har nischat in sig och där improvisationsteater är mycket större. En del av vår vision är att folk ska få upp ögonen för denna humorform i ett kulturlandskap där nästan all humor kommer från Stand up, säger hon.

Visionen med humorscenen är att etablera så kallad Impro Comedy i Stockholm och Sverige och sedan starten förra året har Presens improteater blivit alltmer populärt. I starten hade de det lite tufft då det var skralt med folk i publiken men under hösten fick teatern ett genombrott och sålde slut nästan varje fredagsföreställning.

– Vårt flaggskepp heter ”Mic Drop Your Life” och är en föreställning där vi intervjuar en kändis och sedan spelar upp hens liv som en hiphop-musikal. Denna typen av föreställning har sålt slut till varje datum vi har haft och lockat mängder med folk. Speciellt då vi vänt oss mycket till kända profiler från Hägersten och närliggande områden. Som exempelvis Kakan Hermansson och Nina Hemmingsson, säger My.

Förutom gästföreställningar som ”Mic Drop Your Life” har Presens improteater en kursverksamhet under vardagskvällarna där man lär ut humor till såväl nybörjare som till de mer avancerade. Man har även sagoteater för barn, impro comedy och Stand up, och i framtiden vill man satsa på en större lokal.

– Då suget efter denna typen av humorform är så pass stor vill vi så småningom såklart expandera och eventuellt flytta till en större lokal. Jag både tror och hoppas att vi kommer hålla oss till området kring Hägersten då vi både bor och har vårt kontor här.

 Text: Hanna Sjöberg

Bild: Ulrika Campbell

Publicerad 16:12, 15 januari 2019
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga

Vem gör den godaste semlan i Hägersten-Älvsjö 2021?

View Results

Publicerad 13:44, 4 februari 2021
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: