Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

konstfack fasad

Konstfacks vårutställning öppnar – studenterna hyllas

Det blir vårutställning i Konstfack i år. En coronasäkrad konstutställning vid fyra olika tillfällen uppdelad på Konstfack vid Telefonplan och Konstnärshuset i city.

Årets vårutställning har kuraterats av Anne Klontz, som är utställningsansvarig på Konstfack och frilansande kurator för bland annat Tallinn Biennial 2022.
– Planeringen av det här årets vårutställning började i höstas med ovisshet kring frågor som: kommer vårutställningen att bli av? Och mer specifikt – hur? kommenterar Anne Klontz i ett pressmeddelande.

På Konstfack diskuterade de flera olika alternativ och kom slutligen överens om att hålla vårutställningen som ett event med fokus på att presentera fysiska verk.

– Det här beslutet för med sig ett stort ansvar på bakgrund av den tid som vi befinner oss i, och tar oss vidare till nästa fråga – varför? Utifrån detta enda ord kan en mångfald av olika aspekter undersöka varför vi har, varför vi gör och varför vi behöver vårutställningen, säger Anne Klontz.

LÄS ÄVEN: “Man slås av den myllrande och översvallande mångfalden”

Konstfacks vårutställning 2021 är en hyllning till de 175 avgångsstudenterna och ger dem också svar. Under mötena med alla avgångsstudenter dök en samling ord och fraser upp flera gånger: Att vara tillsammans, process, sociala frågor, berättelser, osäker, väldefinierad, flexibel, orolig, trygg, utforskande, samarbete.

Det är studenterna som genom sina tankar, processer och beslutsamhet ger svar på ett antal frågor – båda sina egna och våra, står det i pressmeddelandet.

Maria Lantz är rektor på Konstfack.

– Precis som vattnet ger Konstfacks vårutställning liv genom mångfalden av uttryck. Olikheter och kontraster – här finns Konstfacks styrka som både kan reta och glädja. Ena stunden is, i nästa ånga. Vit snö och mörka tjärnar, dimmans mjuka dans och havets skarpa horisont. Många dimensioner behövs för att vi ska leva fullt ut.

Totalt ställer 175 studenter upp och tidsbokning krävs för att komma in på utställningarna. Mer info finns på Konstfacks hemsida.

✅  Prenumerera på Bättre stadsdels nyhetsbrev? Det gör du här

Publicerad 08:47, 6 maj 2021
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga
rivning

DAGENS FRÅGA. Stockholms stad har tagit fram strategin Varsam utveckling av småhus- och villaområden.
Strategin syftar till att stärka stadsbyggnadsnämndens möjligheter att behålla värdebärande karaktärsdrag samt värna och bevara villa- och trädgårdsstäder med högst kulturvärden. Det skriver DN på onsdagen.

Ska det vara lätt att riva villor och bygga flerfamiljshus i Hägersten-Älvsjö?

Här prenumererar du på Bättre stadsdel – 20kr/mån eller 200kr/år ✅ 

Publicerad 09:30, 16 juni 2021
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: