Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Annons:

Har du en högskoleexamen? Arbetsgivare skulle hellre se dessa färdigheter

CVMAKER.SE Med högskoleexamen säsongen som pågår så väntar 2020 klassen ivrigt på det viktiga papperet som officiellt släpper ut dem i arbetslivet. Nyexaminerade tycker ofta att ett examensbevis är deras biljett till anställning, och i vissa fall har de rätt, men totalt sett är arbetsgivarna mer fokuserade på arbetsplatsfärdigheter än deras utbildning. 

En studie av ZipRecruiter visade att bara 21% av de jobb som publicerades på webbplatsen frågar specifikt om kandidaterna har en högskoleexamen. Det fanns liknande resultat med forskningen gjord av Cvmaker.se, en cv-tillverkande webbplats med cv-prover. Det är ungefär i samma linje med en uppskattning att 21% av amerikanska jobb kräver en högskoleexamen, även om 37% föredrar vissa eftergymnasial utbildning. Medan ZipRecruiter föreslog att innehavet av en examen kan antas vara för högre jobbnivå, det verkar som att generellt är erfaranhetinom den branschen och relevanta färdigheter och utbildning likgiltigt ett examensbevis eller ett bra GPA.

Till och med akademiker har funnit att jobbfärdigheter är mer värdefulla för deras karriärer än sin utbildning. I en undersökning från 2014 sa nästan tre fjärdedelar av de anställda att deras arbetsgivare värdesätter arbetslivserfarenhet och relaterade färdigheter mer än utbildning vid utvärdering av jobbkandidater, medan 53% säger att en examen inte längre är nödvändig för att säkra ett högt betalt jobb.

Det är ingen tvekan om att högre utbildning fortfarande påverkar din karriärsuccé, eftersom 82% av respondenterna på Glassdoor sa att deras högskoleexamen har hjälpt dem på arbetsplatsen. Men arbetssökande måste också inse att det finns mer inom ett jobb och att utveckla sin karriär än att ha en examen.

“För alla anställda som vill tjäna en högre lön eller klättra i företagsstegen, de bör undersöka hur deras bransch utvecklas, inklusive att identifiera specifika färdighetsuppsättningar som efterfrågas,” Rusty Rueff, Glassdoor karriär- och arbetsplatsexpert, ” Att gå tillbaka till skolan kan vara ett sätt att lära sig och förbättra, men det finns också icke-traditionella sätt, såsom certifikatprogram, startläger, webbseminarier, icke-examen kurser, konferenser och mer. “

Så vilka specifika färdigheter vill dagens arbetsgivare se hos jobbkandidater? Enligt ZipRecruiters analys av 250 000 av sina jobbannonser uppkommer följande sex kvalifikationer oftast:

  • Kommunikation (51%) 
  • Tidsplanering (21%) 
  • Förmåga att arbete bra I lag (19%) 
  • Självmotiverad (12%)
  • Specifik erfarenhet i Microsoft Office (11%)
  • Förmåga att jobba I en miljö med högt tempo (7%)

Eftersom kommunikationsförmåga är så högt på prioriteringslistan för många arbetsgivare så är det viktigt att genom hela processen med att hitta ett jobb, måste man kommunicera bra, säger Allan Jones, marknadschef på ZipRecruiter.

“När du skriver ditt cv, se till att det inte har grammatiska fel, att det bara har den mest relevanta informationen och att det berättar din historia som arbetssökande på ett sätt som belyser dina positiva aspekter på ett ärligt sätt, berättade Jones för Business News Daily.

Dessutom rekommenderade Jones att ha en utarbetad plan för vad du kan göra dag ett av ditt nya jobb för att hjälpa företaget och även kunna förklara det under intervjun.

“Det är ett utmärkt sätt att visa upp din kommunikationsförmåga, och det visar att du är seriös om jobbet och företaget”, säger Jones.

Vilka kommunikationsförmågor väger mest? 

Att vara en bra kommunikatör handlar inte bara om att få fram din poäng. Det handlar också om, kanske till och med mest om att lyssna bra. Arbetssökningsexpert Alison Doyle rekommenderar att du tränar aktivt på att lyssna, vilket innebär att du måste vara noga med vad den andra personen säger, ställa frågor för att se till att du förstår deras poäng och sedan omformulera deras poäng till dem för full förståelse.

Doyle betonar också vikten av icke-verbal kommunikation. Anta en avslappnad, öppen kroppsställning (inga korsade armar) och en vänlig ton för att återspegla äkta intresse. Var uppmärksam på de icke-verbala ledtrådarna som dina lagkamrater och chefer ger också.

I sin lista över topp 10 kommunikationsförmåga innehåller Doyle också följande:

• Vänlighet (ett enkelt hej och en fråga om en medarbetares helg kommer du långt på)

• Förtroende – ha ögonkontakt och undvik alltid att låta ett uttalande låta som en fråga.

• Även om du inte håller med någon är det viktigt att klargöra att du förstår deras synvinkel. Aktivt lyssnande hjälper mycket med konfliktlösning.

• Feedback 0 både att ge och ta emot positiv och negativ feedback är kritiska komponenter för framgång.

Hur förbättrar man sina färdigheter med tidshantering

Med färdigheterna inom tidshantering som visas nära toppen av listan verkar det avgörande att finjustera följande förmågor. Feministen Financier (en bloggare om ämnen av intresse för alla kön) föreslår följande förslag:

Förtydliga och markera dina prioriteringar och förväxla inte brådskande med kritiska. När du beskriver dina projekt och rangordnar dem efter prioritet kanske de som är mest brådskande kanske inte är de mest kritiska. Konflikter mellan vikt och tidskänslighet bör noggrant vägas, eller så kan du anstränga dig helt med projekt som behöver göras direkt men inte är mer lättgjorda.

Planera kortare möten och minska antalet deltagare. Även om din kalender automatiskt kan säga att ett möre vara 30 eller 60 minuter, kan du ändra det om du tycker att 15 eller 45 minuter är tillräckliga. Det är bättre att behöva lägga till ett nytt möte än att fylla i tiden bara för att det var planerat. Och ju fler människor som är inbjudna, desto längre tid tar det. Överväg att skicka en sammanfattning till valfria inbjudna istället.

• Gör det hårda arbetet när du är som mest produktiv. Timing är allt. Om du är en morgonperson, planera in din kreativa tid då. Om du har ett uppsving efter middagen, planera lite tyst tid för dig själv i kalendern då.  Använd dina mindre produktiva perioder för enklare uppgifter så kommer din totala produktivitet kommer att öka, kanske till och med ske en dramatisk ökning säger forskning som citerats av the Wall Street Journal

Denna artikel är skriven i samarbete med Cvmaker.se

Publicerad 17:05, 3 september 2020
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga
rivning

DAGENS FRÅGA. Stockholms stad har tagit fram strategin Varsam utveckling av småhus- och villaområden.
Strategin syftar till att stärka stadsbyggnadsnämndens möjligheter att behålla värdebärande karaktärsdrag samt värna och bevara villa- och trädgårdsstäder med högst kulturvärden. Det skriver DN på onsdagen.

Ska det vara lätt att riva villor och bygga flerfamiljshus i Hägersten-Älvsjö?

Här prenumererar du på Bättre stadsdel – 20kr/mån eller 200kr/år ✅ 

Publicerad 09:30, 16 juni 2021
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: