Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Annons:

Hur man balanserar investeringsportföljer

KAMEO.SE En investeringsportfölj består av alla dina investeringar i olika produkter och sektorer i ekonomin. En typisk investeringsportfölj kan omfatta aktier, obligationer, pensionssparkonton och andra investeringar, såsom aktiefonder eller insättningscertifikat. Oavsett vad de inkluderar bör investeringsportföljer balanseras för att ge de maximala fördelarna utan att ta på sig orimliga risker.

Diversifiera
Att balansera en investeringsportfölj börjar med att diversifiera eller dela upp det totala värdet av investeringar mellan olika typer av investeringsprodukter. Detta fördelar risken över flera investeringar, som ändrar värdet oberoende av varandra. Det ger dig också chansen att tjäna mer när en enda investering får värde. Om du börjar med en enda, stor investering innebär diversifiering att sälja av en del av den för att köpa olika investeringar. Om du börjar med kontanter innebär diversifiering att du köper flera investeringsprodukter samtidigt till att börja med en balanserad portfölj.

Överväg risk
Du måste överväga risk när du balanserar en investeringsportfölj. Hur du diversifierar beror på din risktoleransnivå. Om du till exempel har stora kassareserver kan du tolerera en större förlust, både i procent och dollarvärde, än en investerare vars nettoförmögenhet till stor del investeras i produkter som snabbt kan förlora värde. Riskfyllda investeringar som aktier bör balanseras med säkra investeringar, såsom insättningsbevis och statsobligationer.

Verktyg att använda
Om du har kunskap  om investeringsprodukterna och en vilja att göra din egen forskning kan du kanske balansera din investeringsportfölj med lite mer än dina kontoutdrag och en dator med kalkylbladsprogram och Internetåtkomst. Men om dina investeringar är mer komplexa kan du behöva arbeta med en finansiell professionell eller en pålitlig onlineplattform som capital.com (läs mer på trusted-broker-reviews.com).

Konto för din tidshorisont
Tidshorisonten spelar en viktig roll för att balansera en investeringsportfölj. Din tidshorisont avser hur snart du behöver tillgång till de pengar du investerar och tillväxt på den investeringen. Om du behöver få tillgång till dina investeringspengar snart, som i fallet med en investering avsedd att finansiera din pension som du köper när du är i 40-årsåldern, bör investeringen vara flytande eller kunna omvandlas till kontanter och inte särskilt volatil eller med risk för att ändra värde. 

Denna artikel är skriven i samarbete med Kameo.se

Publicerad 07:00, 13 juni 2021
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga
rivning

DAGENS FRÅGA. Stockholms stad har tagit fram strategin Varsam utveckling av småhus- och villaområden.
Strategin syftar till att stärka stadsbyggnadsnämndens möjligheter att behålla värdebärande karaktärsdrag samt värna och bevara villa- och trädgårdsstäder med högst kulturvärden. Det skriver DN på onsdagen.

Ska det vara lätt att riva villor och bygga flerfamiljshus i Hägersten-Älvsjö?

Här prenumererar du på Bättre stadsdel – 20kr/mån eller 200kr/år ✅ 

Publicerad 09:30, 16 juni 2021
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: