Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Annons:

Muggar med tryck – tanken bakom

BRANDNEWPROFILE.COM Artiklar med tryck på kan du se lite var som. Kanske är det någon i familjen som dricker kaffe ur en mugg med en företagsloga på eller bär en T-shirt med något coolt tryck. 

Muggar med tryck är en grupp av artiklar som tillhör de så kallade profilprodukterna. Sådana typer av artiklar beställs av företag främst för att ge bort dem som gåva till sina anställda eller externa intressenter. Profilprodukternas syfte är att fungera som reklam för ett företag. 

Själva konceptet bygger på ett engelskt begrepp som heter ”give away”. Idén bygger på människornas allmänna förkärlek för alla sorters gåvor.  Det finns knappast någon som inte gillar presenter, oavsett ålder, nationalitet eller intressen. Därför är profilprodukter oftast ett effektivt marknadsföringsverktyg. Artiklarna har som sagt tryck på sig och det är oftast företagets logotyp. 

En mugg med tryck på är egentligen bara ett exempel på den marknadsföringsgruppen. Mer om den kommer du att få läsa under nästa rubrik. 

Lite mer om profilreklam

Profilreklam tillhör marknadsföringen. Det är en del av ett koncept som funnit med oss länge och som vi beskrev lite kort i föregående avsnitt.  Men vilka produkter tillhör profilreklam? En kortfattad lista över de vanligaste kommer här (observera att nedanstående artiklar tillverkas med tryck bestående av företagets logotyp):

 • Mössor
 • T-shirt
 • Block
 • Luvtröja
 • Vattenflaska
 • Keps
 • Pennor
 • Paraply
 • Godisboxar
 • Väskor 
 • Tygpåsar

Högtider är ett perfekt tillfälle att dela ut profilprodukter. Sportevenemang där företaget framgår som en sponsor fungerar också bra.  

Profilprodukter hänger också ihop med företagets målgrupp. Vilken är den? Vem är profilprodukten ämnad till? Består målgruppen av tonåringar eller unga människor så passar en fin keps bra. En äldre målgrupp kommer att bli glad av att få ett paraply. Om ett företag vill nå ut till kvinnor i medelåldern så kan tygpåsar vara ett bra alternativ. 

Muggar med tryck är en produkt som faktiskt kan ges till alla. De flesta svenskar dricker kaffe och får den en fin mugg för morgonkaffet blir de absolut tacksamma. Dessutom kommer den oftast i användning (för dig som dricker kaffe blir den en bra vän varje morgon du stiger upp och går till kaffemaskinen).  

Fördelarna med profilprodukter 

Profilprodukter anses vara ett effektivt markandsföringsverktyg. Deras fördelar är många men den viktigaste kan vara dess relativt låga kostnad som sin tur kombineras med lång varaktighet. 

Den här kombinationen är intressant och ganska ovanlig i marknadsföringsvärlden. Låt oss förklara vad den innebär. 

Om ett företag väljer att producera en TV reklam kommer det att kosta flera tusen kronor. Reklamsnutten ska filmas och redigeras, en process som är ganska kostsam. Sedan kommer reklamen att sändas på TV under en viss period. Själva sändningen innebär en investering också. Allt detta är ganska höga kostnader för att visa en reklamfilm som är på 20 sekunder. Dessutom är det välkänt att många byter kanal när de ser reklamblocket. Då går en del av ovanbeskrivna investeringen förlorad. Budskapet når inte mottagarna. Givetvis går det att byta TV mot digitala kanaler. En reklam placerad i Facebook eller Youtube kan dock negligeras på samma sätt. 

Visserligen kan samma sak hände med profilprodukterna men kostnaden för dem är betydligt lägre. En mugg med tryck kan kosta upp till 20 kronor. 100 produkter kommer att kosta 2 000 kronor. För samma belopp kan inte ett företag skapa en digital eller TV reklam. Dessutom utmärker sig profilprodukter med en lång livslängd. En mugg kan användas i många år och kan nå nya människor i den aktuella målgruppen under tiden. Tack vare sin långa livslängd och hållbarhet kombinerad med en låg startinvestering är profilprodukterna ett bra verktyg för alla företag oavsett bransch.  

Denna artikel är skriven i samarbete med BrandNewProfile.com

Publicerad 09:23, 3 september 2021

Better neighborhood

redaktionen@battrestadsdel.se

Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
KALENDER: HÄNDER NÄRA DIG
 1. Gröndalsrevyn 2022: Julskandal på flygterminal

  3 december kl.15:00 - 4 december kl.18:00
 2. Julmarknad Kristalltorget i Solberga

  4 december kl.11:30 - 15:00
 3. Jul på Kajen

  17 december kl.12:00 - 18:00
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga

Varför ska man ska rösta?

Den tillfälliga vallokalen för förtidsröstning utanför Hemköp på Telefonplan har öppnat. På onsdagen startade förtidsröstningen och varje dag fram till valdagen 11 september håller den provisoriska lokalen öppet.

Lokaler för förtidsröstning finns i Bredäng, Fruängen, Hägerstensåsen, Telefonplan, Östberga, Hornstull och Liljeholmstorget.

Varför ska man ska rösta?

Lalita, 34 , Midsommarkransen  

– Jag tycker att det är viktigt att rösta, gör man inte det så riskerar man man att ge sin röst till ett parti man inte vill ha. Det är allas ansvar att rösta.

Borhane, 53

 – Jag vill inte rösta eftersom politikerna inte gör som de säger.

 Johanna, 27

 – För att man är en del av samhället och det är ett ansvar man har att gå och rösta.

Nurul, Västberga 

– Det är mycket viktigt att rösta i en demokrati. Som samhällsmedborgare måste man vara insatt och veta hur det fungerar och vad som händer i samhället. Jag planerar att vara är bortrest 11 september så därför vill jag förtidsrösta.

Du prenumererar väl på Bättre stadsdel? Då bygger du samtidigt Hägersten-Älvsjös bästa nyhetsredaktion. Välkommen att prenumerera härTack!

Nyhetstips: redaktionen@battrestadsdel.se , 0709-449519

Publicerad 20:14, 23 augusti 2022
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PolisNotiser
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: