Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

ikano bostad - bygge - man

Nya bostadshuset i Årstaberg med 24 våningar snart klart

IKANO BOSTAD. Ikano Bostad fortsätter att bygga bostadsrätter i Årstaberg. Efter att de första tre höghusen står klara och alla köpare flyttat in, bygger de nu ännu fler hus vid Sjöviksskolan. Vi har träffat projektchefen Hari Bajgoric för att få en uppdatering.

Hej Hari! Hur går det med era nya hus i Årstaberg?
– Vi är i full gång med två projekt just nu, Brf Beundra och Brf Vakna. I vårt flaggskepp Brf Beundra med 24 våningar har vi nått upp till våning 16 med den så kallade stomresningen. Redan nu tycker vi att det är ett högt hus, men det ska alltså upp 8 våningar till. Enligt tidsplanen kommer de första köparna flytta in i så snart som oktober 2023.

I Brf Vakna är en del av stommen redan rest, då det av byggtekniska skäl behövde göras i samband med resningen av Beundra. Resterande delar tillkommer under hösten. Det känns tryggt att vi är i gång och på väg framåt med byggnationen, nu när marknadsläget är lite osäkert och många andra projekt på marknaden har stannat upp. Nu kan köpare och intressenter känna sig trygga med att projekten blir av och att de kan flytta in i tid.   

Har det hänt något under semestern?
– Utöver att husen har vuxit så det knakar, har vi även skrivit avtal med Wallenstam om en del av våra byggrätter i området. De är en trygg fastighetsägare med långsiktigt fokus som tar miljöfrågan och behovet av trygghet på största allvar. Något som gynnar hela området, samtidigt som det skapar variation och skyndar på utvecklingen. Det är positivt för alla våra kunder i Årsta.

Hari Bajgoric, projektchef på Ikano Bostad, vid Brf Beundra i Årstaberg

Berätta mer om själva lägenheterna i Årsta
– Vi har välplanerade 1–5 rok som erbjuder nyproduktionens alla bekvämligheter. Öppen planlösning, tvättmaskin och torktumlare, hiss, balkong eller uteplats – för att bara nämna några fördelar som gör livet smidigare. De flesta av lägenheterna har minst en balkong, vissa till och med två. Och jag vågar påstå att en del av dem har Stockholms absolut finaste utsikt!

Vad tycker du mest om med Årstaberg?
– Det som både jag och de boende i våra tre färdiga projekt uppskattar mest är läget. Fantastiska kommunikationer med pendel, tvärbana och bussar. Och bil – på nolltid är du ute på södra länken eller E4:an. Dessutom når du innerstaden på under 5 minuter med cykeln över Årstabron. Trots närheten till city erbjuder området grönska, med bland annat Årstaskogen och Årstavikens fina promenadslingor, badplatser och utegym.

Vad gör ni i höst?
– Allt fortsätter planenligt och vi räknar med att hela kvarteret är uppe innan årsskiftet. Även om det redan nu går att få en bra känsla för hur det kommer se ut, är det naturligtvis speciellt när alla husen är uppe och taken äntligen är på plats.

Utöver våra öppna visningar kommer vi också arrangera ett event där blivande boenden får träffa andra som är intresserade av att flytta in – ett utmärkt forum för att lära känna området och ställa frågor om både område och bostäder. Anmäl intresse online och håll dig uppdaterad för att inte missa något.

ikanobostad.se/beundra

ikanobostad.se/vakna

Denna text är producerad i samarbete med Ikano bostad. Sponsrade inlägg är en del av Bättre stadsdels annonserbjudande. Inläggen produceras av Bättre stadsdels kommersiella avdelning. Om du har frågor kring sponsrade inlägg, hör av dig till annons@battrestadsdel.se.

Publicerad 08:41, 5 september 2022

Better neighborhood

redaktionen@battrestadsdel.se

Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:

KALENDER

MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga

Bättre Stadsdel frågar Hägerstensbor:
Vad ska du göra i sommar?

man

Lewis, Västertorp
Jag vill skaffa mig ett nytt jobb, så snart som möjligt. Har varit arbetslös i ett halvår och jag vill gärna jobba igen, det är det jag hoppas på. 

kvinna

Ulla, Västertorp
Jag brukar vara hemma under sommaren och åker söderut under hösten.  

LÄS ÄVEN: Dagens fråga : Vad har du för förväntningar på 2023?

man

Aleksander, Telefonplan
I sommaren ska jag umgås med mina barn, min familj, vara i solen och träna. Man hinner inte med mer än så när man småbarn. 

Eva, Aspudden 
Jag ska till min trädgård och odla och plantera saker, jag ska också försöka att bada så mycket som möjligt. 

man

Hans, Telefonplan
Jag är pensionär och jag brukar ändå bara ta promenader runt området.

Text och bild: Romeo Adam

Tack för att du läser Bättre stadsdel. Prenumerera gärna. Då bygger du samtidigt Hägersten-Älvsjös bästa nyhetsredaktion. Välkommen att prenumerera här. Tack!

Nyhetstips: redaktionen@battrestadsdel.se , 0709-449519

Publicerad 15:11, 24 februari 2023
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PolisNotiser
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: