Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Annons:

Så får du 50% avdrag när du köper laddbox

LADDNINGSBOX.SE Det är väldigt många som väljer en bil som drivs av el när de ska köpa ny bil. Det är en bättre investering för miljön men också för plånboken. 

Det är nämligen betydligt billigare driftskostnader på en elbil jämför med en bensin eller dieseldriven bil. Även om den är dyr i inköp brukar det löna sig i längden.

För att kunna ladda din elbil hemma så är det bra att köpa laddbox. Då kan du enkelt och smidigt “tanka” din bil full när det behövs. 

Vad en laddbox kostar att investera är lite olika beroende på vilka förutsättningar det finns hemma hos dig. Läs mer på Laddningsbox.se om du är i färd med att köpa laddbox. 

Så mycket kostar en laddbox efter avdraget

Det beror lite på vilka förutsättningar som finns hemma hos dig för en laddbox men från och med januari 2021 så kan du få ett grönt rot avdrag när du installerar en laddbox hemma. 

Det betyder att du får 50% avdrag på laddbox som du köper nu. Avdraget är för kostnaden av arbete och material och gäller till exempel inte för de avgifter som firmorna tar för resekostnader. 

För 5000 – 12.000 kronor kan du få en laddbox, det tillkommer alltid en installationskostnad och den är lite olika beroende på de lokala förutsättningarna där du bor. 

Det handlar exempelvis om närheten till el där laddboxen placeras, hur elsystemet ser ut hos dig och vart du måste placera din box. Tänk på att räkna bort avdrag på laddbox när du ska ta reda på hur mycket det kostar dig i slutändan. 

Vad är fördelen med en elbilsladdare hemma?

Förutom att det är enkelt och prisvärt eftersom du får 50% avdrag på laddbox vid köp så är det också en investering i huset. 

Elbilar kommer att öka i samhället och många konsumenter vill ha en laddbox hemma för att slippa åka iväg när bilen ska laddas. En del forskare menar till och med att redan 2023 kommer elbilen ha tagit över och då kan det vara lätt att förstå att en laddbox i husen är mycket bra.

Det blir inte blir så dyrt att installera eftersom du har avdrag på laddbox men om du känner dig orolig för kostnaden finns det lösningar på det. Du kan finansiera ditt köp av laddbox genom att exempelvis öka upp ditt bolån. Det brukar inte vara några problem när man gör en investering i huset.

Denna artikel är skriven i samarbete med Laddningsbox.se

Publicerad 15:51, 19 november 2021
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PolisNotiser
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: