Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Annons:

Så skaffar du ditt drömyrke

INSPIO. Intresset för utbildningar och kurser av olika de slag har aldrig tidigare varit lika stort som just nu. En stor anledning till detta är såklart den pandemi vi alla befinner oss i.

Möjligheten att också kunna studera den eller de kurser som man är intresserad av online och utan några som helst fysiska träffar är ytterligare en förklaring för det enorma intresset att studera. Just att studera online är också något som möjliggör att man kan studera vart man än befinner sig i världen bara man har en trygg och säker internetuppkoppling.

Om du väljer gymnasiet kan du få Massor av bra studiestöd för att utveckla sina skriv- och läskunskaper ihop med motiverande inspiration från andra elever kan man få på inspio.se. Här kan man som gymnasieelev bland annat läsa uppsatser från andra elever för att enkelt kunna ta del av deras styrkor och svagheter för att på så vis även utveckla sitt eget lärande.

Oavsett om man vill studera för att lära sig nya kunskaper för husbehov eller om det är för att man vill skaffa det där drömyrket som man så länge gått och tänkt på så finns idag fantastiska studiemöjligheter som tidigare inte varit möjliga.

Innan man börjar studera så bör man som alltid fundera på vad det är för mål man har med sin utbildning, vad den ska användas till och vad det är som krävs av dig för att fullfölja utbildningen. Det är också alltid klokt att fundera på hur utbildningen ska finansieras samt hur du själv ska generera dina intäkter under utbildningstiden.

Är det en ny yrkesutbildning som man funderar på att gå så är det också klokt att se över hur det framtida behovet på arbetsmarknaden ser ut för det yrke som du vill utbilda dig inom.

Skapa bra förutsättningar från start
Vill man efter gymnasiet även ge sig själv de absolut bästa förutsättningarna för att komma in på en högskoleutbildning eller universitet så är det alltid bra att lämna gymnasiet bakom sig med riktigt bra betyg. Just gymnasietiden är också en tid i livet där många ungdomar lär känna sig själva med vad man är intresserad och bra på samtidigt som man även ser vilka skolämnen som man kan behöva mera stöd och support i.

Vill man själv bidra med bra egenskrivna uppsatser och elevarbeten så har man även möjligheten att göra detta. Vill man ladda upp sina egna uppsatser till plattformen så kan man göra så med sitt riktiga namn men även helt anonymt om man hellre skulle föredra det.

Med bra gymnasiebetyg i bagaget så sparar du som elev även gott om tid och energi när du sedan vill söka vidare till högre utbildningar efter gymnasiet. Bra betyg ger dig helt enkelt större möjligheter att komma in på den utbildning som du är intresserad av utan att först behöva komplettera dina betyg med studier via exempelvis Komvux eller Folkhögskola.

Denna artikel är skriven i samarbete med Inspio

Publicerad 09:42, 7 april 2021
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
KALENDER: HÄNDER NÄRA DIG
  1. Ny utställning på Färgfabriken: Beckers konstnärsstipendium 2021 till Youngjae Lih

    13 mars kl.11:00 - 30 maj kl.17:00
  2. Färgfabriken: Utställningen Jävla kritiker!

    13 mars kl.11:00 - 16 maj kl.17:00
  3. Liljeholmskajens Fototävling Årets bild 2021

    31 mars kl.08:00 - 30 april kl.23:30
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga

Vem gör den godaste semlan i Hägersten-Älvsjö 2021?

Publicerad 13:44, 4 februari 2021
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: