Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Så undviker du ekonomisk härdsmälta efter semestern

SAMBLA.SE. Många i Sverige har antingen redan påbörjat sin semester eller ska snart göra detta. Även om det kan vara lockande att lägga alla vardagliga bekymmer åt sidan för några veckor och bara njuta av sommaren så bör man hålla ett öga på sin ekonomi. Med hjälp av ett par enkla tips kan man se till att minska sina utgifter avsevärt och undvika att det ekar tomt i spargrisen till hösten.

Först och främst så bör man vara medveten om konsekvenserna av att ta blancolån under sommaren för att få den ekonomiska situationen att gå ihop. Även om det inte är något fel med att ta lån så bör man vara noggrann att man tecknar ett med schyssta villkor och låg ränta.

Skulle det visa sig att man har tecknat ett lån som lämnar övrigt att önska så bör man ersätta dessa med ett enda lån. Med hjälp av en oberoende jämförelsetjänst som Sambla kan man undersöka olika långivares erbjudanden för att samla lån hos en aktör med bra villkor.

En av de enskilt största kostnaderna under sommaren kan vara flygbiljetter. För många familjer är en Medelhavs-semester ett lika självklart sommarinslag som jordgubbar eller färskpotatis. Det är dock inte alla som vet att man själv ofta kan komma billigare undan genom att på egen hand boka flyg och boende separat.

Med hjälp av en jämförelsetjänst så kan man undersöka de olika priser som resebolag erbjuder och välja det mest fördelaktiga. På så vis kan man spara tusenlappar som istället kan läggas på något annat. Om man har lite tålamod och framförhållning så behöver inte en utlandssemester bli dyr.

Ett annat tips för att se till att du inte sätter onödig press på din ekonomi under sommaren är att man bör äta så många hemmalagade måltider som möjligt. Trots att det kan vara lockande att äta på en restaurang eller ett café så utgör detta en avsevärd utgiftspost i det långa loppet.

Det kan istället vara smart att snarare förbereda pasta eller fruktsallad hemma som man kan ta med sig till stranden. Man kan då ha en rolig och billig picknick ihop med vännerna eller familjen, vilket kan bli både godare och trevligare än ett restaurangbesök.

Detta är en sponsrad artikel i samarbete med Sambla.se.

Publicerad 23:09, 12 juli 2018

Better neighborhood

redaktionen@battrestadsdel.se

Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:

KALENDER

MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga

Bättre Stadsdel frågar Hägerstensbor:
Vad ska du göra i sommar?

man

Lewis, Västertorp
Jag vill skaffa mig ett nytt jobb, så snart som möjligt. Har varit arbetslös i ett halvår och jag vill gärna jobba igen, det är det jag hoppas på. 

kvinna

Ulla, Västertorp
Jag brukar vara hemma under sommaren och åker söderut under hösten.  

LÄS ÄVEN: Dagens fråga : Vad har du för förväntningar på 2023?

man

Aleksander, Telefonplan
I sommaren ska jag umgås med mina barn, min familj, vara i solen och träna. Man hinner inte med mer än så när man småbarn. 

Eva, Aspudden 
Jag ska till min trädgård och odla och plantera saker, jag ska också försöka att bada så mycket som möjligt. 

man

Hans, Telefonplan
Jag är pensionär och jag brukar ändå bara ta promenader runt området.

Text och bild: Romeo Adam

Tack för att du läser Bättre stadsdel. Prenumerera gärna. Då bygger du samtidigt Hägersten-Älvsjös bästa nyhetsredaktion. Välkommen att prenumerera här. Tack!

Nyhetstips: redaktionen@battrestadsdel.se , 0709-449519

Publicerad 15:11, 24 februari 2023
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PolisNotiser
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: