Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Annons:

Stockholms bostadspriser på väg upp igen

LÅNEN.SE De konstant stigande priserna stagnerade där under ett tag men nu verkar det vara på väg uppåt igen. Åtminstone om man ska tro experterna. Stockholms bostadsmarknad verkar se ett lyft i priser igen och alla stockholmare kan därmed andas ut igen. 

Det är statistiken från de tre senaste månaderna som tyder på att lugnet ännu en gång kan få infinna sig hos alla stockholmare igen. Enligt statistiken har priserna ökat på flera områden i Stockholms innerstad. Faktum är att det ökat i alla Stockholms stadsdelar men inom somliga mer än andra. 

Ökat i samtliga stadsdelar
Trots att ökningen är tydlig inom alla stadsdelar finns det vissa som toppar listan mer än andra. Den största prisökningen återfinns på Kungsholmen där priserna ökat med hela 4,6 procent. Efter Kungsholmen står Östermalm på tur där man kan se en ökning på 4,1 procent. Till slut har även priserna på Södermalm, Norrmalm och i Vasastan också ökat men ökningen ligger något lägre på 3,7 procent. Procentsatserna är baserade på den procentuella ökningen från juli till september jämfört med de priser som april till juni slutade på. 

Experterna tror på en fortsatt ökning 
Hemnets analytiker Erik Holmberg har uttalat sig till Nyhetsbyrån Direkt: 
“Vi tar fasta på att trenden med en fortsatt ökad tro på stigande bostadspriser fortsätter, som den gjort månad för månad hela 2019. Detta följer också mönstret vi ser i bland annat priser, att 2019 är ett år av återhämtning. Det ser mer och mer ut som om man lagt turbulensen 2017-2018 bakom sig”

Holmberg är inte ensam i sitt uttalande utan tron på Stockholms bostadspriser är hög hos många. Den andel som fortsatt tror på stigande priser ligger i skrivande stund på hela 32 procent. Jämfört med den andelen som tror på sjunkande priser vinner hoppet. De som tror att priserna framåt kommer att sjunka ligger nämligen bara på 17 procent.

Trots att vi verkar gå mot en lågkonjunktur tror inte Erik Holmberg att det kommer ha så stor effekt på bostadsmarknaden:
“Vi får konjunktursignaler med allt fler tecken på en avmattning, men det ser egentligen inte ur att få så stor effekt på bostadsmarknaden. Det kan delvis bero på lägre räntor, men vi har också tidigare sett att man kommer över nedgångar rätt snabbt och det ser ut att hända även nu. På många håll har man redan hämtat in prisnedgången hösten 2017. Det är gynnsamt att äga bostäder och det finns få alternativ.”

De stigande priserna har då störst påverkan på köparna i stockholmsområdet. Högre bostadspriser leder till högre lån och krav på högre kontantinsatser. Allt fler behöver låna pengar till kontantinsats för att kunna flytta till en bostad inom Stockholms innerstad. 

Denna artikel är skriven i samarbete med Lånen.se

BIld av David Mark från Pixabay

Publicerad 11:10, 2 november 2019
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga

Vad tycker du om den nya gråa färgen på höghuset i Axelsberg?

View Results

Publicerad 21:50, 3 januari 2020
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:casino utan licens
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PolisNotiser
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: