Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Annons:

Här kan alla seniorer fylla på med energi inför hösten

9 SEPTEMBER 2021. Nu kickstartar medarbetarna på Seniorhälsan inom äldreomsorgen i Hägersten-Älvsjö hösten med att bjuda in till inspirationsdagar för stadsdelsområdets alla seniorer. Den 14/9 kan man träffa dem i Axelsberg och den 16/9 i Långbroberg för att fylla på med energi och information, eller varför inte prova på nya aktiviteter och nyttiga godsaker.

– Det har varit en lång period med corona där många i vår målgrupp har varit ensamma och mindre aktiva, och det kan vara svårt att komma igång igen, berättar Maria Nord-Berge, enhetschef på äldreomsorgens enhet för utveckling och förebyggande arbete. Vi märker att det finns ett stort behov av att prata och umgås. Vi har ju haft uteaktiviteter länge, men nu vill vi nå ut med att vi öppnar upp verksamheten på våra aktivitetscenter i Axelsberg och Långbroberg, och att vi har många nya aktiviteter att erbjuda.

Helt som vanligt är det ännu inte berättar Maria. Det är fortfarande inte öppet inomhus på de träffpunkter som delar lokaler med andra verksamheter med känsliga brukare.

– Pandemin är inte över och vi behöver fortfarande vara försiktiga. Men vi har istället många uteaktiviteter som promenader, gympa med mera. Något som är ganska nytt är också vårt IT-stöd till seniorer, där vi bland annat hjälper våra seniorer använda digitala verktyg för sociala kontakter och ärenden. Och så har vi nya verksamheter för den som är intresserad av kulturella aktiviteter också. Vi håller just på att finslipa höstprogrammet så att det är klart i tid till inspirationsdagarna. Håll gärna utkik på vår facebooksida för senaste nytt från oss, avslutar Maria.   

LÄS MER: Seniorhälsan Hägersten-Älvsjö | Facebook

Bakgrund: Så har corona påverkat seniorer

För att undersöka hur äldre personer hanterade och upplevde situ­ationen under coronapandemin våren och sommaren 2020, genom­förde Stiftelsen Stockholms läns Äldrecentrum en enkätstudie bland personer 70 år och äldre i ordinärt boende i Stockholms stad. Hälften av deltagarna var 85 år eller äldre, vilket ger en unik bild av situationen for de allra äldsta. Två tredjedelar av de tillfrågade besvarade enkäten.

De särskilda rekommendationerna till personer 70 ar och äldre tycks ha fatt genomslag. Resultaten visar på stora förändringar i vardagslivet. For många har även den psykiska hälsan påverkats. Personer 70 år och äldre är en mycket heterogen grupp, som hante­rat och upplevt situationen olika beroende på ålder, kön, om man ar ensam- eller samboende, samt det självskattade allmänna hälso­tillståndet. I vilken grad man har upplevt förändringar beror också på hur livet såg ut före pandemin. Denna rapport visar vikten av att förstärka arbetet med psykisk och fysisk ohälsa

Denna text är producerad av Stockholms stad
LÄS MER: Fler artiklar om Hägersten-Älvsjö

Publicerad 15:59, 9 september 2021

Better neighborhood

redaktionen@battrestadsdel.se

Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
KALENDER: HÄNDER NÄRA DIG
  1. Gröndalsrevyn 2022: Julskandal på flygterminal

    3 december kl.15:00 - 4 december kl.18:00
  2. Julmarknad Kristalltorget i Solberga

    4 december kl.11:30 - 15:00
  3. Jul på Kajen

    17 december kl.12:00 - 18:00
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga

Varför ska man ska rösta?

Den tillfälliga vallokalen för förtidsröstning utanför Hemköp på Telefonplan har öppnat. På onsdagen startade förtidsröstningen och varje dag fram till valdagen 11 september håller den provisoriska lokalen öppet.

Lokaler för förtidsröstning finns i Bredäng, Fruängen, Hägerstensåsen, Telefonplan, Östberga, Hornstull och Liljeholmstorget.

Varför ska man ska rösta?

Lalita, 34 , Midsommarkransen  

– Jag tycker att det är viktigt att rösta, gör man inte det så riskerar man man att ge sin röst till ett parti man inte vill ha. Det är allas ansvar att rösta.

Borhane, 53

 – Jag vill inte rösta eftersom politikerna inte gör som de säger.

 Johanna, 27

 – För att man är en del av samhället och det är ett ansvar man har att gå och rösta.

Nurul, Västberga 

– Det är mycket viktigt att rösta i en demokrati. Som samhällsmedborgare måste man vara insatt och veta hur det fungerar och vad som händer i samhället. Jag planerar att vara är bortrest 11 september så därför vill jag förtidsrösta.

Du prenumererar väl på Bättre stadsdel? Då bygger du samtidigt Hägersten-Älvsjös bästa nyhetsredaktion. Välkommen att prenumerera härTack!

Nyhetstips: redaktionen@battrestadsdel.se , 0709-449519

Publicerad 20:14, 23 augusti 2022
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PolisNotiser
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: