Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Annons:

OS och boende i Stockholm

INTERHOME. Planerna för att Stockholm ska anordna de Olympiska spelen år 2026 fortskrider. Om det blir verklighet av planerna kommer många av grenarna att hållas på arenor i söderort. Planen är nämligen att inte bygga några nya arenor, utan att använda de som redan finns i staden. Men alla grenar kommer inte att hållas i Stockholm. Backhoppningen skulle hållas i Falun, övriga alpina grenar i Åre. Bob, rodel och skeleton skulle i så fall att hållas i Sigulda, Lettland, eftersom professionella anläggningar för de sporterna saknas i Sverige.

Hammarbybacken skulle användas till Freestyles puckelpist, alpint parallellslalom och teamtävling. Globen skulle vara centrum för ishockey och kälkhockey. Bandyhallen i Gubbängen skulle användas för curling, och Spånga IP för skridsko. På Stockholms stadion skulle grenarna freestyles hopp och big air hållas, och Tele 2 Arena skulle bli hem för short track och konståkning. Södertäljes arena skulle användas för gruppspelen i ishockey. Stockholms största arena, Friends, skulle kunna användas för invigningsceremonin och avslutningen. Både Tele2 och Friends skulle vara tvungna att byta namn under ett eventuellt OS, eftersom IOK:s regler förbjuder reklam.

Boende för turister

Ett OS skulle innebära att många turister behöver någonstans att bo. Det finns omkring 35 000 hotellrum i Stockholm, och man planerar bland annat att använda kryssningsfartyg till boende under spelen. Men många turister kommer att leta privat efter någonstans att hyra ett rum, en lägenhet eller till och med ett hus. Det finns ett bra hjälpmedel när man vill hyra ett privat boende – Interhome. Det är en portal där man kan söka efter boenden i hela världen, och enkelt boka sitt semesterboende. Man bor bland lokalbefolkningen, och får ofta en bättre upplevelse av hur ett land är. En del av de lite lyxigare alternativen har ofta både en privat pool och städservice, så man får det bästa av ett semesterboende utan att behöva röra sig bland de andra turisterna. Dessutom blir det ofta billigare än ett hotell, särskilt om man är många som reser.

De av oss som redan bor i Stockholm kommer självklart att märka av om det blir ett OS i staden. Det är vanligtvis tiotusentals turister som besöker ett olympiskt spel, oavsett om det är vinter- eller sommar-OS. Städer som redan har väldigt många turister, såsom Paris eller London, kan tvärtom uppleva en minskning av turismen under själva OS, men det brukar stabiliseras snabbt därefter. En stad som Stockholm skulle troligtvis uppleva en kraftigt ökad turism både under och efter de olympiska spelen – om vi får dem.

Att vara värd för ett av världens största evenemang kan komma att skapa många positiva avtryck i många år framöver. Vinsterna skapas framförallt för den yngre generationen. Eftersom infrastrukturen för spelen redan finns, kan vi skapa en ny typ av hållbart olympiskt spel och stärka vår profil inom hållbarhet. Sveriges varumärke blir starkare, något som kan vara väldigt viktigt i och med att bilden av Sverige globalt är daterad och att kännedomen om Sverige är låg. Besöksnäringen skulle få en skjuts. Turismen omsatte drygt 300 miljarder i Sverige förra året och sysselsatte omkring 175 000 personer. Dessutom kan ett OS skapa fördelar för företagens internationella affärer, som kan gynna tillväxten i Stockholm.

Detta är en sponsrad artikel i samarbete med Interhome.
Bild: Depositphotos

Publicerad 09:29, 5 december 2018
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga

Vem gör den godaste semlan i Hägersten-Älvsjö 2021?

Publicerad 13:44, 4 februari 2021
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: