Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

6 bra råd till dig som vill låna pengar online

LEAD SUPPLY. Funderar du på att ta ett lån för att renovera fastigheten, för att skämma bort dig själv med en lyxresa till Maldiverna eller går inte vardagsekonomin ihop? Då är du långt ifrån ensam. Det finns dock vissa faktorer som du bör tänka på innan du bestämmer dig för att låna pengar online. Nedanför hittar du sex tips för dig som vill ta ett lån från en online långivare.

1. Jämför lån online
Det är alltid en bra idé att jämföra de olika lånemöjligheterna som finns online. Om du använder en jämförelsetjänst får du en bild av diverse långivare, priser och de särskilda förmåner som de erbjuder sina låntagare. På det sättet skapar du en bra förutsättning för dig själv innan du bestämmer dig för ett specifikt lån. Fair-laan.se är en av de ledande jämförelsetjänsterna för snabblån och andra typer av lån. På tjänsten har du även möjlighet att välja om du vill låna utan UC.

2. Fixa en budget
Innan du börjar utforska lånemarknaden är det viktigt att du ser över din egen ekonomi. Det gör du enklast genom att upprätta en budget för dina utgifter och inkomster. Hur mycket av din inkomst går till att betala hyra, försäkringar och andra fasta kostnader? Hur mycket pengar spenderar du på rörliga kostnader som transport och mat? När du har fixat en budget får du själv en insikt om hur mycket du har att röra dig med varje månad. Baserat på resultatet kan du räkna ut hur stor andel du har råd att betala av på ditt lån varje månad.

3. Håll kostnaderna nere
En budget kan också användas till att hitta ställen i din ekonomi där du kan spara pengar. De flesta svenskar har vanligtvis flera fasta kostnader som antingen kan tas bort eller hitta andra billigare alternativ. Det kan därför löna sig att byta försäkringar och abonnemang om det finns lösningar till ett lägre pris.

4. Känn till de viktigaste begreppen
Det finns många professionella begrepp i samband med lån som är viktiga att känna till innan du ger dig ut på lånemarknaden. Det är långt ifrån alla svenskar som har kunskap om effektiv ränta, löptid och rörliga räntor. Till exempel; effektiv ränta är ett jämförspris på lån uttryckt i en årsränta, det är det faktiska priset man betalar när man tar ett lån. I den effektiva räntan ingår den nominella ränta, uppläggningsavgifter, aviavgifter och andra avgifter som långivaren tar ut för lånet. Om du inte håller koll på dessa begrepp kan du enkelt få betala mer för ditt lån än vad du i början hade förväntat dig. Det är därför viktigt att du förstår alla begreppen innan du ansöker om ett lån.

5. Undersök räntor och löptider
När man först ser ett lån med en låg ränta och lång löptid låter det som den mest fördelaktiga lösningen. Detta är emellertid inte alltid fallet. Du ska vara medveten om att även fast räntan är låg så kommer du få betala räntan under en längre period. Vilket resulterar i att det kan röra sig om en hel del pengar till slut. Ett lån med lång löptid kan därför visa sig vara minst lika dyrt som ett lån med en hög ränta och kort löptid.

6. Låna endast det belopp du behöver
Även om du bara spenderar hälften av det du lånar så måste du betala ränta på varje krona. Därför är det inte värt att låna mer än vad du verkligen behöver. Det finns dock en handfull långivare i Sverige som erbjuder en flexibel bankkredit. Då betalar du bara ränta på det belopp du faktiskt spenderar. Det är därför klokt att fundera över hur stort lånebeloppet som du faktiskt behöver, om inte det är möjligt så är kanske bankkredit den bästa lösningen för dig.

Detta är en sponsrad artikel i samarbete med Lead Supply

Publicerad 11:00, 16 april 2018

Better neighborhood

redaktionen@battrestadsdel.se

Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:

KALENDER

MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga

Bättre Stadsdel frågar Hägerstensbor:
Vad ska du göra i sommar?

man

Lewis, Västertorp
Jag vill skaffa mig ett nytt jobb, så snart som möjligt. Har varit arbetslös i ett halvår och jag vill gärna jobba igen, det är det jag hoppas på. 

kvinna

Ulla, Västertorp
Jag brukar vara hemma under sommaren och åker söderut under hösten.  

LÄS ÄVEN: Dagens fråga : Vad har du för förväntningar på 2023?

man

Aleksander, Telefonplan
I sommaren ska jag umgås med mina barn, min familj, vara i solen och träna. Man hinner inte med mer än så när man småbarn. 

Eva, Aspudden 
Jag ska till min trädgård och odla och plantera saker, jag ska också försöka att bada så mycket som möjligt. 

man

Hans, Telefonplan
Jag är pensionär och jag brukar ändå bara ta promenader runt området.

Text och bild: Romeo Adam

Tack för att du läser Bättre stadsdel. Prenumerera gärna. Då bygger du samtidigt Hägersten-Älvsjös bästa nyhetsredaktion. Välkommen att prenumerera här. Tack!

Nyhetstips: redaktionen@battrestadsdel.se , 0709-449519

Publicerad 15:11, 24 februari 2023
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PolisNotiser
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: