Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Hur du kan lära dig grunderna i poker 2018

888 POKER. Tittar man på poker idag jämfört med år 2004, så är landskapet ganska annorlunda idag än var det var då. En tid tillbaka när många tjänade storkovan på poker fanns det även ett par pokerforum värt ett besök, ett riktigt bra program man kunde använda, och ett begränsat antal böcker som förtjänade att läsas.

Nu som sagt, ser pokerlandskapet 100% annorlunda ut.

Det finns ett nästan oändligt antal pokerforum att gå med i, och oändligt antal Facebookgrupper dyker upp där du kan lära dig. Det finns hundratals pokerprogram som du kan använda för att träna, lära och anpassa olika delar av ditt spel. Det finns hundratals pokerböcker som finns, och till synes en oändlig lista av slumpmässiga författare som skriver nya varje dag.

Man kan lätt ställa sig frågan, “skulle man hellre ha spelat poker under 2004 eller 2018?”.

Under 2004 var du tvungen att göra så MYCKET mer arbete själv, mer “manuell” matte, och mer grupparbete för att komma över den grundläggande nivån av pokerspel som var då.

Idag är även online pokern större än någonsin, och i Sverige kan vi spela poker från många svenska sidor som har stora forum osv.

Nu för tiden hittar du riktigt mycket bra innehåll på nätet där du kan lära dig massor. Men den stora mängden av innehåll innebär också att det finns en stor mängd som inte innehåller så mycket värde. Och som inte kommer att hjälpa dig att växa, och kan även hämma tillväxten i slutet av dagen.

Låt oss därför snabbt titta på vart man ska börja om man får för sig att lära sig poker från grunden i dag?

Låt oss titta närmare på detta:

Poker i olika faser
När man lär sig något nytt, är det bästa att försöka räkna ut den övergripande bilden av “pusslet”. Vad är de stora hinkarna av kunskap som du behöver skaffa dig för att verkligen börja förstå detta pussel?

Tittar man på poker skulle de flesta säga att detta är kärnan till de “hinkar” vi pratar om:

-Pokermatematik
-Strategi
-Taktik (Från spelboken)
-Psykologi
-Naturligtvis, vi kan utöka denna lista för evigt – men vi tror att fokusera på dessa 4 saker först är ett bra sätt att vara på rätt väg.

När du studerar och lär dig saker, gör du bäst i att placera det du lär dig i en av dessa hinkar.

Matte krävs för de strategiska och taktiska delarna av spelet, så det är givet. Men, om ditt mentala “spel” är så dålig att du ständigt spyr på eventuella vinster du går miste om– kan det bli problem.

En strategi från början är också ett måste så att du har något att luta dig tillbaka mot då “spelplanen” i poker konstant förändras och du kommer möta många spelare med olika spelstilar.

Och igen, psykologi är a och o i allt detta. Du måste verkligen lära känna dig själv och dina känslor så att du inte brister mitt i ditt spelande för att dina nerver driver dig för långt.

Tänk även på att tekniken ständigt utvecklas och det har nyligen publicerats artiklar om program som kan slå mänskliga spelare i realtid.

Lär dig pokerstrategi

När du har matten klar, är det dags att komma in i praktiska detaljer av pokerhänder och så vidare. Vilket tar oss till strategi;

Om sanningen ska fram, de flesta spelare förstår inte skillnaden mellan strategi och taktik. Här är den enkla uppdelningen:

-Strategin ser på ditt pokerspel som helhet. Du tittar på spelet från en mycket ut zoomad synvinkel och finner holistiska metoder för att utforma tillvägagångsätt därifrån.

-Taktik tittar mer in zoomat och på exempel och det slutar ofta med att du studerar enskilda pokerhänder.

Det finns massor av spel som är taktiska med tanke på situationen, men de är inte bra händer inom ramen för en strategi.

Är du fortfarande med?

-Strategi är när man zoomar ut.
-Taktik är när man zoomar in.

Igen, om sanningen skall fram, det är nästan omöjligt att hitta en solid strategi helt gratis. Att bygga en lönsam strategi kräver en hel del tid och det är inte något du kan lära dig på en Youtube på 10 minuter eller via ett blogginlägg.

Om du funderar på att bygga en verklig pokerstrategi, föreslår vi att du tittar på en hel kurs. Denna kurs bör ta en övergripande bild på spelet, dissekerar bakom kulisserna matematik, och bryta ned en verklig strategi som skyddar dig även mot de hårdaste spelarna.

Om du frågar de som har spelat ett tag vart de skulle börjat om de började om från början idag, hade nog de flesta börjat med den här aspekten. Det bryter ner spelet på ett sätt som 99% av spelarna aldrig kommer att förstå, och ger denna 1% en sådan otrolig fördel.

Detta är en sponsrad artikel i samarbete med 888 poker.

Publicerad 09:03, 28 maj 2018
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga

Vem gör den godaste semlan i Hägersten-Älvsjö 2021?

Publicerad 13:44, 4 februari 2021
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: