Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Budgeten för Stockholm: Skatten sänks

Skatten i Stockholms kommun ska sänkas med 16 öre per intjänad hundralapp.

Det framkom på onsdagen när den nya grönblå majoriteten i Stockholms stadshus presenterade budgeten för nästa år. Tidigare har det kommit signaler om att skatten ska vara oförändrad

Majoriteten satsar bland annat på skola och äldrevård samt förbättrad trygghet. Sammanlagt ska drygt 46 miljarder kronor fördelas på stadens olika verksamheter under nästa år.

Annons:

Koalitionen gör enligt dem själva en ”historisk satsning” på trygghet. Fler trygghetskameror, en reviderad handlingsplan mot våldsbejakande extremism och en förbättrad samverkan mellan skola, socialtjänst och polis. Bland annat ska polisen och socialtjänsten ha ett så kallat allvarssamtal inom 48 timmar med unga som ertappas med sitt första brott, skriver SVT Nyheter.

En annan satsning rör elever som har behov av särskilt stöd i skolan. Samarbetet mellan skola och socialtjänst ska stärkas

Man ska ta fram 70 000 klimatsmarta bostäder de kommande åren och dessutom ska våldsutsatta personer kunna få förtur i stadens bostadskö.

Annons:

Enligt budgeten ska Stockholm ha Sveriges bästa företagsklimat år 2025. Det ska bland annat uppnås genom förenklade regler för företagare.

Socialdemokraterna är kritiska till budgeten som enligt S kännetecknas av skattesänkningar, kompromisser och uteblivna investeringar.

– Det är ett svagt kompromissdokument från ett styre som har svårt att hitta varandra politiskt. Det viktigaste har varit att sänka skatten och det görs på bekostnad av välfärden. För att kunna sänka skatten drar man bort pengar från de förskolor som har mest behov och stockholmare med funktionsnedsättning får minskat stöd. Det är upprörande men förklarar varför målet inte längre är ett Stockholm för alla. Klyftorna kommer öka med den här budgeten, det syns också i beslutet att sälja ut hyresrätter som kommer innebära en ännu tuffare bostadsmarknad för vanliga människor, kommenterar Karin Wanngård, oppositionsborgarråd (S).

Annons:

Publicerad 12:02, 14 november 2018
Annons:
Annons:

Nyheter

KALENDER

MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Dagens Fråga

I veckan frågade Bättre stadsdels reportrar folk i Fruängens centrum: Vad vill du läsa om i din digitala lokaltidning?

Torsten, Skåne 
– Jag vill läsa om utvecklingen av området, ombyggnationer. Vad som händer, vad som är på gång och sådant. 

Hasse, Fredshäll
Jag vill läsa lite om idrott i lokalområdet, de lokala lagen. Men också vad som händer runtomkring, med miljön, ombyggnationer och dylikt. Där jag bor ska de till exempel eventuellt flytta på en fotbollsplan. Sådant vill jag läsa om. 

Christina, Värmland
– Jag vill veta vad som händer i närområdet. Allt från olika typer av evenemang till info från stadsdelen eller kommunen. Intervjuer med lokala krögare, butiksägare är också intressant.

Linnea, Fruängen 
– Ungdomsidrott skulle vara kul, då jag är aktiv. Så man visar vad vi gör! Men såklart vad som händer och kommer hända i området också!

Tack för att du läser Bättre stadsdel. Prenumerera gärna. Då bygger du samtidigt Hägersten-Älvsjös bästa nyhetsredaktion. Välkommen att prenumerera här. Tack! 

Nyhetstips: redaktionen@battrestadsdel.se , 0709-449519

Här finns Bättre stadsdels nyhetsbrev 

Publicerad 16:15, 9 maj 2023
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: