Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Nya ägarna på Herrängens gård har stora planer

Vid årsskiftet ägde ägarskifte rum på  Herrängens Gård. Cecilia Lögdberg och Sofie Damgaard ska nu tillsammans med sin nyrekryterade matkreatör Jimmy Johannesson utveckla verksamheten. Planerna är många.

Cecilia har jobbat i hotellbranschen i över 20 år, bland annat som hotellchef och hotelldirektör. Sofie har en bakgrund som kock men har framförallt jobbat med försäljning inom event och möten på hotell i Stockholm. Familjen har även startat och drivit te- och kafferosteriet Johan & Nyström där även Sofie har varit verksam senaste åren.

– Vi båda har bott länge i Älvsjö och då och då varit besökare på Herrängens Gård tillsammans med vänner och familj. Vi tycker gården har ett fantastiskt läge med närheten till innerstan samtidigt som det ligger naturnära vid Långsjön här i Älvsjö. Det finns en stor potential att kunna utveckla den affärsverksamhet som tidigare ägare varit med och skapat, säger Sofie.

Jimmy har en lång erfarenhet av matlagning. Senaste åren har han varit köksmästare inom Pontuskoncernen. År 2015 kom han till semifinal i tävlingen Årets kock.

– Vi skulle vilja utveckla trädgården med att kunna odla till exempel  våra egna kryddor och tomater som vi sedan kan använda i köket. Jag jobbar mycket med fokus på att minimera matsvinnet och tänker på hållbarhet och miljö, säger Jimmy.

De ser framför sig att verksamheten består av fem olika delar; ett matcafé, konferenser och möten, festvåning, catering och roliga events.

Hur ska ni mer utveckla verksamheten?
– Vår förhoppning är att Herrängens Gård ska bli ett skönt ställe att hänga på.  Vi ska ha längre öppettider och vi har fått ett stadigvarande alkoholserveringstillstånd vilket känns viktigt för att kunna erbjuda en helhet kring både mat- och dryckesupplevelsen, säger Cecilia.

Är det något annat som händer framöver?
– Vi har massor av roliga planer. I mitten av februari lanserar vi vår egen gårdsöl. Det blir en ljus lager från ett litet microbryggeri. Det känns kul att kunna erbjuda gästerna vår egna öl. Sedan framåt sommaren, inför grillsäsongen ska vi ha även en köttskola med vår köttleverantör .

Text och bild: Olger Proko

Herrängens Gård på Facebook

Publicerad 08:47, 13 januari 2019
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga
rivning

DAGENS FRÅGA. Stockholms stad har tagit fram strategin Varsam utveckling av småhus- och villaområden.
Strategin syftar till att stärka stadsbyggnadsnämndens möjligheter att behålla värdebärande karaktärsdrag samt värna och bevara villa- och trädgårdsstäder med högst kulturvärden. Det skriver DN på onsdagen.

Ska det vara lätt att riva villor och bygga flerfamiljshus i Hägersten-Älvsjö?

Här prenumererar du på Bättre stadsdel – 20kr/mån eller 200kr/år ✅ 

Publicerad 09:30, 16 juni 2021
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: