Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Replik: Därför sågas träden ner i Gröndal

Stadsdelsförvaltningen i Hägersten-Liljeholmen svarar på insändaren om trädfällningen i Gröndal

REPLIK. Bakgrunden är att platsen vid Sannadalsparken/Lustigkullavägen under en längre tid upplevts som otrygg, på grund av skymd sikt och tät vegetation. Många har inte vågat passera platsen när det är mörkt ute. Det finns även anmälningar om narkotikaförsäljning på platsen. 

Inom ramen för trygghetsarbetet så tog därför stadsmiljöavdelningen fram en idé för hur platsen skulle kunna göras om för att bli mer öppen och trivsam. Det fanns en ambition att bevara några av de befintliga träden. För att kunna göra det urvalet togs en arborist in som fick göra en noggrann inventering av trädens status. 

Tyvärr framkom då att i stort sett alla träden hade så dålig status att de på sikt skulle kunna utgöra risk, på grund av skador. Beslutet blev därför att elva träd skulle fällas, vilket görs nu. Ett träd från rapporten som bedömdes vara bevarandevärt har sparats. Flera av träden var popplar, en väldigt invasiv art som gärna skjuter rotskott. Det var också var en orsak till att platsen tidigare blivit igenvuxen. 

Därför kommer hela ytan att stubbfräsas, för att få bort rotsystemen. Istället kommer nya träd och ett par buskar planteras. Det blir blommande växter: Två olika magnolior, prydnadskörsbär, trollhassel och marktäckande perenner (liten flocknäva) samt lökväxter (scilla) i den nya gräsytan. 

Tyvärr har vi brustit i kommunikationen inför arbetet, när det gäller att informera närboende och allmänhet om projektet, på grund av att ny personal tagit över ärendet och vi missat i den interna kommunikationen i överlämningen. Skyltar om trädfällningen skulle dessutom ha satts upp på platsen två veckor innan, vilket tyvärr missades av entreprenören. Vi kan bara beklaga detta. Nu hoppas vi trots en dålig start på att vi når ut med informationen, och att platsen kommer att upplevas som mer trivsam och trygg framöver.

 Sandra Lind, kommunikatör, Hägersten-Liljeholmens stadsdelsförvaltning

Publicerad 17:29, 17 oktober 2019
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga

Vem gör den godaste semlan i Hägersten-Älvsjö 2021?

Publicerad 13:44, 4 februari 2021
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: