Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Insändare: Ska man fortsätta eliminera grönskan runt våra hus?

INSÄNDARE. Området bakom Gröndals centrum röjdes med motorsåg under onsdagen. Vid tre-fyratiden var allt nedsågat: höga mycket gamla träd, men också relativt nyplanterade vita syren- och rosenbuskar som var en del av den intilliggande parken. Kvar ligger grova stammar, stora trädkronor och stubbar.

Området ligger bakom Gröndals centrum, man ser det så fort man rundar hörnet vid blomsteraffären. Flera av de personer  bor i brf Rattmuffen. 

Bland annat verkar ordföranden där ha ringt stadsdelsförvaltningen för att få reda på vad som pågick. Det hade också en man gjort som stod och såg på förödelsen när jag var där. Han fick veta att beslutet fattats redan i vintras, att ”boende i området” ansåg det osäkert nattetid och att ”knarkhandel” förekom i buskagen. En del av träden uppgavs vara ”dåliga”.  En halv miljon kronor ska ha vikts för trygghetsskapande åtgärder. Enligt förvaltningen ska man plantera perenner och lägre träd på platsen. 

Alltsammans verkar ha kommit som en total överraskning för kringboende. Också uppgifterna om den florerande knarkhandeln. Vi vill förstås gärna veta om de tänker fortsätta att eliminera grönskan runt våra hus. Det som är nedsågat går inte att få tillbaka.

Det här är lite av en trend i Gröndal. Överbelånade nyinflyttade bostadsrättsinnehavare tycker sig ha betalat för att få varje skavank eller rester av natur borttagna från området, liksom daghem eller butiker i husen. Soprum och affärslokaler blir bostadsrätter för att ge föreningarna mer inkomster.

Resultatet blir tyvärr en allt sömnigare, tråkigare, kalare, tommare stadsdel.

Boende i Gröndal

Publicerad 17:09, 17 oktober 2019

Better neighborhood

redaktionen@battrestadsdel.se

Annons:
Annons:

Nyheter

KALENDER

MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Dagens Fråga

Tisdagen den 21 november beslutar trafiknämnden hur mycket det ska kosta för den som reser utan biljett i kollektivtrafiken. Förslaget är att avgiften ska höjas från 1 500 kronor till 1 850 kronor.
Vad tycker du om förslaget att avgiften för plankare ska höjas?

Sebastian, Midsommarkransen:
– Jag tror nog inte att de där hundralapparna gör så stor skillnad faktiskt. Jag vet inte om det inskränker så mycket. För mig kan det vara kvar eller så de kan ändra upplägget med kostnaderna.
Lisa, Midsommarkransen:
– Det är helt okej. Det behövs då det är många som fuskar.
Axel, Telefonplan:
– Just det spelar inte så stor roll utan jag tycker att de ska sänka priset på biljetten. Så det är väl det jag tycker att de skulle fokusera på snarare än boten för plankare.
Eva, Telefonplan:
– Det är mycket pengar. Det är ju dubbelt mot vad kortet kostar, det är det ju. Samtidigt kan jag tycka att vi som är beroende av SL… Det är väl schysst om alla är med och betalar sina biljetter liksom. Det blir ju billigare om man betalar för sig än om man plankar i så fall.

Tack för att du läser Bättre stadsdel. Du prenumererar väl? Då bygger du samtidigt Hägersten-Älvsjös bästa nyhetsredaktion. Välkommen att prenumerera här. Tack!

Nyhetstips: redaktionen@battrestadsdel.se , 0709-449519

Publicerad 15:30, 21 november 2023
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PolisNotiser
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: