Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

jan jönsson

Arbetet mot våld i nära relationer: Så mycket får stadsdelarna

Stockholms stad får sammanlagt 4,5 miljoner kronor i statsbidrag för att utveckla arbetet mot våld i nära relationer med anledning av utbrottet av covid-19. Drygt 400 000 kronor tillfaller Hägersten-Liljeholmen-Älvsjö.

– Varje människas rätt till frihet och ett värdigt liv är helt grundläggande för vårt samhälle. Vi måste fortsätta att utveckla vårt arbete för utsatta grupper så att ingen människa behöver begränsa sitt liv på grund av våld eller förtryck. Statsbidragen är ett välkommet tillskott i det viktiga arbetet som socialtjänsten på våra stadsdelar bedriver, kommenterar socialborgarrådet Jan Jönsson (L) i ett pressmeddelande från L.

Medlen ska enligt anvisningarna användas för att utveckla socialtjänstens och hälso- och sjukvårdens arbete mot våld i nära relationer, sexuellt våld, hedersrelaterat våld och förtryck samt för att stödja arbete med vuxna och barn i prostitution och människohandel för sexuella ändamål.

Det kan till exempel handla om kartläggningar av antalet barn och unga som saknas i skolan och som misstänks ha utsatts för hedersrelaterade brott utomlands.

LÄS ÄVEN: Antalet avlidna med covid-19 – per stadsdel

Det kan också vara samarbete för att ordna varaktigt boende åt vuxna och barn som vistas i skyddat boende eller om att upptäcka och stödja våldsutsatta barn och vuxna, inklusive flickor och kvinnor som har utsatts för eller riskerar att utsättas för könsstympning och barn som uppges vara gifta.

Pengarna kan även användas till insatser för att nå våldsutövare och förebygga återfall i våldsbrott.

Publicerad 08:54, 14 maj 2020

Better neighborhood

redaktionen@battrestadsdel.se

Annons:
Annons:

Nyheter

KALENDER

MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Dagens Fråga

Tisdagen den 21 november beslutar trafiknämnden hur mycket det ska kosta för den som reser utan biljett i kollektivtrafiken. Förslaget är att avgiften ska höjas från 1 500 kronor till 1 850 kronor.
Vad tycker du om förslaget att avgiften för plankare ska höjas?

Sebastian, Midsommarkransen:
– Jag tror nog inte att de där hundralapparna gör så stor skillnad faktiskt. Jag vet inte om det inskränker så mycket. För mig kan det vara kvar eller så de kan ändra upplägget med kostnaderna.
Lisa, Midsommarkransen:
– Det är helt okej. Det behövs då det är många som fuskar.
Axel, Telefonplan:
– Just det spelar inte så stor roll utan jag tycker att de ska sänka priset på biljetten. Så det är väl det jag tycker att de skulle fokusera på snarare än boten för plankare.
Eva, Telefonplan:
– Det är mycket pengar. Det är ju dubbelt mot vad kortet kostar, det är det ju. Samtidigt kan jag tycka att vi som är beroende av SL… Det är väl schysst om alla är med och betalar sina biljetter liksom. Det blir ju billigare om man betalar för sig än om man plankar i så fall.

Tack för att du läser Bättre stadsdel. Du prenumererar väl? Då bygger du samtidigt Hägersten-Älvsjös bästa nyhetsredaktion. Välkommen att prenumerera här. Tack!

Nyhetstips: redaktionen@battrestadsdel.se , 0709-449519

Publicerad 15:30, 21 november 2023
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PolisNotiser
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: