Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Svårt rekrytera ny rektor till Aspuddens skola

Aspuddens skola med runt tusen elever söker nu ny rektor. Rekryteringen beräknas vara klar senast till höstterminens början.

Aspuddens skola har varit utan ordinarie rektor sedan i våras och att det har dröjt med tillsättningen beror framförallt på att det är svårt att få tag i kompetent skolpersonal. Det menar Peter Bragner grundskolechef på Stockholms stad för Hägersten, Liljeholmen och Farsta.

– När vi annonserar måste vi vara strategiska och ha tålamod, säger Peter Bragner. Man måste kolla hur det ser ut på arbetsmarknaden och vänta på rätt tillfälle. Före jul låg till exempel Huddinge ute med fem annonser. Då är det bäst att ligga lågt och vänta. Konkurrensen om skolpersonal är knivvass.

Svårigheten att hitta kompetent personal gäller både lärare och skolledare.  Man måste också se till att rekryteringen passar skolans inre arbete. Det får inte störas, menar, Peter Bragner. Från platsannonsen:

“Aspuddens skola söker dig som ser helheter och tar hänsyn till det större perspektivet. Som ledare kommunicerar du på ett tydligt sätt, säkerställer att budskapet når fram och att förväntningarna är klara för alla berörda parter. Du har god pedagogisk insikt och förstår hur människan tar till sig kunskap och människors olika förutsättningar.

Som chef visar du tillit och förtroende för medarbetarna samt delegerar ansvar och beslutanderätt. Du har god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Du arbetar mot mål och fokuserar på resultat samt styrs av mål- och resultattänkande i prioritering, planering och agerande.”

Bättre stadsdel har tidigare rapporterat om problem på skolan, om att skolan anmälts till Arbetsmiljöverket och till Skolinspektionen. Men ordnings- och disciplinproblemen har nu enligt grundskolechefen lugnat ner sig. Missnöjet bland elever och föräldrar har lagt sig.

– Stöket var inte knutet till Aspuddens skola, utan snarare till vissa grupper av barn och ungdomar som rörde sig runt i området. Det är tack vare samarbetet mellan socialtjänst och polis i stadsdelen som problemen löst sig. Och i nuläget kvarstår ingen kritik mot skolan från Skolinspektionens sida, säger Peter Bragner.

Det var tidigare tal om att skolans förra rektor Ulrika Forsström skulle anställas i den planerade Örnsbergsskolan, men då skolan aldrig startades arbetar hon nu med andra uppdrag.

Text: Annette Widén

Publicerad 14:30, 11 januari 2018
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga

Dagens fråga: Glasspriserna stiger, hur påverkar det ditt glassintag?

Rode Lennartsdotter 

– Jag gillar glass, priserna kommer inte att påverka mitt glassintag alls.

Patrik Järvstrand

– Nej, mitt glassintag kommer inte påverkas av priserna. Te och glass är det sätt för mig att koppla av på kvällarna

LÄS ÄVEN: Dagens fråga: Vad tycker du om planerna att bygga ett 24-vånings hus i Axelsberg?

Anette Bodingh

– Jag äter inte glass så ofta men när jag väl tänker köpa mig en glass så kommer priset inte att påverka mig. 

Du prenumererar väl på Bättre stadsdel? Då bygger du samtidigt Hägersten-Älvsjös bästa nyhetsredaktion. Välkommen att prenumerera härTack!

Nyhetstips: redaktionen@battrestadsdel.se

Publicerad 10:11, 19 maj 2022
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: