Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

stjernströms väg hus1

Staden säljer marken vid Stjernströms väg

Stockholms stad säljer nu naturmarken vid Stjernströms väg för att den ska kunna användas till bebyggelse. Byggbolag ska uppföra två flerbostadshus med sammanlagt 55 bostadsrätter samt en friliggande förskola för 100 barn.

– Mark föreslås säljas till byggherren Svanberg & Sjögren. Byggstart bedöms till 2015, står det i handlingarna till kommande möte med exploateringsnämnden.

stjernströms väg hus

Svanberg & Sjögren ska betala 77 miljoner kronor för marken där bolaget ska uppföra de två flerbostadshusen. Efter lite utgifter blir vinsten cirka 50 miljoner kronor för staden.

– Området utgörs idag av naturmark. Marken är anvisad och detaljplanen är på väg till antagande. Vid markanvisningen föreslogs radhus mellan Personnevägen och Gösta Ekmans väg men efter plansamrådet har dessa ersatts av ett flerbostadshus mellan Sankt Mickelsgatan och Hägerstensvägen, skriver Exploateringskontoret.

I samrådet var det många boende i området som hade synpunkter på att man bygger på naturmark men Exploateringskontoret skriver att man i planeringen tagit hänsyn till miljökonsekvenserna för naturmarken.
– Tillräckligt stor areal av naturmark lämnas kvar för att sörja för behållandet av rekreativa och ekologiska funktioner. Projektet kommer att utgöra bullerskärm mot Stjernströms väg.

– För varje ny bostad kommer ett nytt träd att planteras, skriver kontoret.

Naturmarken som ingår i planen kommer att röjas och där bollplanen finns idag, mellan nybebyggelsen och Hägerstensvägen, kommer en lekplats att anordnas.

Första inflyttning i bostäderna bedöms till år 2018.

 

Följ hela planprocessen här

 

Här är en skiss över området med de planerade husen, förskolan, lekplatsen. Klicka för en större bild.

Illustrationsplan stjernströms väg

Läs också

Ny cykelväg vid Stjernströms väg

Många protesterar mot exploatering

Publicerad 10:10, 7 oktober 2014
Annons:
Annons:

Nyheter

KALENDER

MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Dagens Fråga

Tisdagen den 21 november beslutar trafiknämnden hur mycket det ska kosta för den som reser utan biljett i kollektivtrafiken. Förslaget är att avgiften ska höjas från 1 500 kronor till 1 850 kronor.
Vad tycker du om förslaget att avgiften för plankare ska höjas?

Sebastian, Midsommarkransen:
– Jag tror nog inte att de där hundralapparna gör så stor skillnad faktiskt. Jag vet inte om det inskränker så mycket. För mig kan det vara kvar eller så de kan ändra upplägget med kostnaderna.
Lisa, Midsommarkransen:
– Det är helt okej. Det behövs då det är många som fuskar.
Axel, Telefonplan:
– Just det spelar inte så stor roll utan jag tycker att de ska sänka priset på biljetten. Så det är väl det jag tycker att de skulle fokusera på snarare än boten för plankare.
Eva, Telefonplan:
– Det är mycket pengar. Det är ju dubbelt mot vad kortet kostar, det är det ju. Samtidigt kan jag tycka att vi som är beroende av SL… Det är väl schysst om alla är med och betalar sina biljetter liksom. Det blir ju billigare om man betalar för sig än om man plankar i så fall.

Tack för att du läser Bättre stadsdel. Du prenumererar väl? Då bygger du samtidigt Hägersten-Älvsjös bästa nyhetsredaktion. Välkommen att prenumerera här. Tack!

Nyhetstips: redaktionen@battrestadsdel.se , 0709-449519

Publicerad 15:30, 21 november 2023
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PolisNotiser
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: