Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Stort stöd för räddningsaktion av biblioteket i Gröndal

Stödaktionen för att rädda och bevara Gröndals bibliotek är framgångsrik. Namninsamlingen som Gröndalsborna Pernilla Ståhl och Terese Andrén startade för ett par veckor sedan har redan 1000 underskrifter. 

– När man startar ett sånt här initiativ inser man hur populärt biblioteket är och vilken viktig mötesplats det är. Många vill vara med och engagera sig, säger Terese.

Det var i  början av november som öppettiderna i biblioteken i Gröndal och Aspuddens kraftigt försämrades. Från att ha haft öppet 37 timmar gäller nu 26 timmar i veckan för vardera biblioteket. 

– Vad vi vet är inte biblioteket nedläggningshotat, men när biblioteket får så här mycket sämre öppettider så märks det verkligen av för oss som bor här. Jag tror många tar biblioteket för givet, och namninsamlingen är ett sätt att berätta för politikerna hur viktigt det är för oss. Vi vill ha kvar biblioteket och helst med samma öppettider som förut, säger Pernilla.

De vill betona hur viktigt biblioteket är för Gröndalsborna. 

– Här möts alla åldrar och biblioteket gör hela området mer levande. Det är verkligen tråkigt att biblioteket fått sämre öppettider. Till exempel är fredagar en dag då många går till biblioteket med sina barn efter förskola och skola och nu är biblioteket stängt, det känns väldigt tråkigt. 

Vad gör ni nu?
– Vi hoppas kunna samla in så många namnunderskrifter som möjligt. Det bor ca 8 000 människor i Gröndal, målet är att så många som möjligt av Gröndalsborna får höra om vårt initiativ och vill stödja det. Sedan vill vi ge namninsamlingen till politiker för att tala om att vi är många som vill bevara vårt bibliotek med generösa öppettider..

När når ni över 1000 underskrifter?
– Jag tror faktiskt redan vi nått 1000 underskrifter, om vi räknar både den digitala namninsamlingen – 890 namn – och den fysiska – strax över 100. Så det är ju otroligt positivt.

Namninsamlingen finns här 

Facebookgruppen Bevara Gröndals bibliotek 

Bättre stadsdel har sökt ansvarig politiker för en kommentar

Publicerad 14:13, 22 november 2019

Better neighborhood

redaktionen@battrestadsdel.se

Annons:
Annons:

Nyheter

KALENDER

MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Dagens Fråga

Tisdagen den 21 november beslutar trafiknämnden hur mycket det ska kosta för den som reser utan biljett i kollektivtrafiken. Förslaget är att avgiften ska höjas från 1 500 kronor till 1 850 kronor.
Vad tycker du om förslaget att avgiften för plankare ska höjas?

Sebastian, Midsommarkransen:
– Jag tror nog inte att de där hundralapparna gör så stor skillnad faktiskt. Jag vet inte om det inskränker så mycket. För mig kan det vara kvar eller så de kan ändra upplägget med kostnaderna.
Lisa, Midsommarkransen:
– Det är helt okej. Det behövs då det är många som fuskar.
Axel, Telefonplan:
– Just det spelar inte så stor roll utan jag tycker att de ska sänka priset på biljetten. Så det är väl det jag tycker att de skulle fokusera på snarare än boten för plankare.
Eva, Telefonplan:
– Det är mycket pengar. Det är ju dubbelt mot vad kortet kostar, det är det ju. Samtidigt kan jag tycka att vi som är beroende av SL… Det är väl schysst om alla är med och betalar sina biljetter liksom. Det blir ju billigare om man betalar för sig än om man plankar i så fall.

Tack för att du läser Bättre stadsdel. Du prenumererar väl? Då bygger du samtidigt Hägersten-Älvsjös bästa nyhetsredaktion. Välkommen att prenumerera här. Tack!

Nyhetstips: redaktionen@battrestadsdel.se , 0709-449519

Publicerad 15:30, 21 november 2023
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PolisNotiser
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: