Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Farmen-Sussi om näthatet: Jag ville ta livet av mig

20-åriga Sussi Olssen klev in i reality-tv-serien Farmen med ett mörkt förflutet av mobbning och utfrysning under sina tonår. Redan första dagen i programmet kände hon av utanförskap på grund av sin färgstarka personlighet och unga ålder.

– Det provocerade många att jag deltog för tv-tiden och inte för att vinna. Jag kände tidigt att Farmen inte var min grej, säger hon.

En av deltagarna i årets säsong av Farmen är norrländska Liljeholmsbon Sussi Olssen, som är född och uppvuxen i Luleå med sina två bröder och föräldrar med rötter från Iran. Under Sussis uppväxt var hennes iranska ursprung däremot något som var annorlunda och som hon blev mobbad för redan vid tidig ålder.

– När jag var yngre var det inte så mångkulturellt som det är idag. Jag tror att jag och mina två bröder var de enda utlänningarna i skolan, berättar hon. 

Men mobbningen för hennes utländska utseende var bara starten på något som senare skulle eskalera och leda till att Sussi isolerade sig från omvärlden under ett halvår. I augusti 2014 lanserades det en app, “Secret”, där vem som helst kunde publicera anonyma inlägg med IP-adresser som inte kunde spåras. En dag publicerades det en manipulerad nakenbild på Sussi, som sedan fick stor spridning i trakten. 

– Jag gick inte till skolan på flera månader, och jag ville inte umgås eller prata med någon. Det var på den nivån att jag ville ta livet av mig. Det var inte längre roligt att leva.

För tre år sedan valde Sussi att flytta ned till sambon Johannes i Örebro, efter ett halvårs pendlande fram och tillbaka. Hon ville lämna sitt förflutna med näthat och mobbning bakom sig och börja om på nytt i en ny stad där ingen kände henne. 

– Min dröm har alltid varit att flytta till en storstad, helst Stockholm. Men Örebro var ett steg i rätt riktning. 

Sussi och Johannes sågs första gången på Luleås flygplats, Johannes var där med sitt bandylag och Sussi blev kär vid första ögonkastet.

– Jag stalkade upp honom på Instagram och sedan svarade vi på varandras insta-stories och började prata. Det är verkligen inte en klassisk Tinder-kärlekshistoria, säger hon och ler.

Idag bor de tillsammans i en tvåa på Liljeholmskajen med sina två mopsar, Bosse och Bellis. Sussi jobbar både på ett gym och med ett av hennes största intressen – naglar och ögonfransar. Hennes lösnaglar och lösögonfransar är det som hon har fått mest kritik för sedan Farmen började att sändas på Tv4 i början på januari. 

– Jag har fått extremt mycket näthat. Jag har slutat följa Farmen på både Facebook och Instagram. Folk hittar alltid någonting att kritisera.

En av anledningarna till varför hon sökte till Farmen var att motbevisa fördomarna om att människor tror att det bara är bönder som bor i Luleå. Sussi är uppvuxen med friluftsliv och besitter en del kunskaper, men hon fick aldrig chansen att visa vad hon kunde under vistelsen på Farmen. 

– Det fanns människor som tyckte att de kunde så mycket bättre än mig, så jag fokuserade mest på min tv-tid.  


Efter 14 dagar på Farmen blev saknaden efter kärlek och trygghet alldeles för stor, och Sussi valde därför att lämna gården. 

– Jag grät jättemånga gånger bakom kameran för att jag inte fick vara en del av gruppen. Jag hade ingen trygghet på Farmen. Min trygghet är annars min familj och sambo. Men när tryggheten inte finns där så blir jag känslig och ledsen. 

Att stå framför tv-kameran är däremot något som Sussi alltid har velat göra och fick mersmak för under sitt deltagande i programmet. 

– Det var roligare än förväntat. Jag ville bara sprida positiv energi och kärlek. Det är så få människor som gör det i tv. Jag har alltid velat vara med i tv för att jag tycker att jag är en rolig människa, säger hon avslutningsvis och skrattar.

Text: Denice Mörth
Bild: Denice Mörth och Tv4

Publicerad 18:32, 19 januari 2020
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga
rivning

DAGENS FRÅGA. Stockholms stad har tagit fram strategin Varsam utveckling av småhus- och villaområden.
Strategin syftar till att stärka stadsbyggnadsnämndens möjligheter att behålla värdebärande karaktärsdrag samt värna och bevara villa- och trädgårdsstäder med högst kulturvärden. Det skriver DN på onsdagen.

Ska det vara lätt att riva villor och bygga flerfamiljshus i Hägersten-Älvsjö?

Här prenumererar du på Bättre stadsdel – 20kr/mån eller 200kr/år ✅ 

Publicerad 09:30, 16 juni 2021
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: