Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Giraff från Mälarhöjden gör succé i julspel vid Kungsan

En giraff från Hägersten? Är det möjligt? Ja, i år på julafton kan allt hända. Åtminstone när det är dags för fantasifullt julspel i S:t Jacobs kyrka vid Kungsträdgården.

– Vår giraff från Hägersten har en fantastisk räckvidd, den når rakt in i krubban och låter ungefär som en åsna, så här: SKRIÄÄOOUU!

Mälarhöjdsbon och konstnären Magnus ”Stenmannen” Engström, även känd för sina skulpturer i trä, betong och sten, har i sju jular arbetat med julspelet i S:t Jacobs kyrka.

– Vårt julspel är ganska lekfullt och vi har haft med djur som elefant och kamel, säger Magnus Engström. I år fick vi idén att dessutom slänga in en giraff, och den har redan i förväg blivit så uppmärksammad och jättepoppis.

Magnus Engström har förberett julspelet tillsammans med Joakim Schröder, som i år gör rollen som ärkeängeln Gabriel. Publikintresset för att gå i kyrkan på julafton växer, och förra året kom det runt 350 personer till S:t Jacob, vilket betyder succé och i princip fullsatt. I år tippar den mångsysslande talangen Magnus Engström att intresset för hans egentillverkade giraff kan leda till rekordpublik.

– Skådespelaren har konstruktionen av grenar, lakansväv, hampasnöre och skogspinnar på överkroppen och är giraffsminkad, så att ansiktet smälter in i kroppen. Giraffen är jättesnäll, med överdrivet stora öron och lång nos, och kan nicka, lite stillsamt.

Ett julspel är ofta en traditionstyngd historia, och utgår från julevangeliet. Handlingen följer Bibelns berättelser om Jesus födelse i Betlehem. Levande djur är också en tradition, men vanligen är det en docka och ingen nyfödd bebis som syns i rollen som Jesusbarnet.

Den omtalade giraffen på julafton i S:t Jacob är vän med de tre vise männen och har hängt med för att säga grattis till den lille nyfödde gossen.

– Om Jesusbarnet blir rädd för den långa giraffen, ja, det vet jag inte, men jag tror att det går bra, säger Magnus Engström, som har en bakgrund även som skådespelare och dyker upp i årets julspel som en av de två vise männen (men, vaddå, bara två vise män? Jajamensan, här spelas den tredje rollen av en kvinna).

Till julspelet på lördag blir det fika och gröt och på grund av det stora förhandsintresset rekommenderar Magnus Engström att publiken kommer i god tid för julspelsstarten klockan 11:00 på julafton:

– Vi lovar härlig julstämning och den som vill får förstås stanna kvar efteråt och klappa den snälla giraffen.

Text: Maja Aase

Publicerad 15:59, 22 december 2017
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
KALENDER: HÄNDER NÄRA DIG
  1. Vårberg-Skärholmens scoutkår: Höstutmaningen – 20 uppgifter för höstlovet

    24 oktober kl.00:00 - 1 november kl.23:30
  2. Höstlov: 16 läskiga och oläskiga aktiviteter för skollediga

    26 oktober kl.08:00 - 1 november kl.17:00
  3. Jazz i allhelgonatid i Kvarterskyrkan på kajen

    29 oktober kl.19:00 - 20:00
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga

Vad tycker du om den nya gråa färgen på höghuset i Axelsberg?

View Results

Publicerad 21:50, 3 januari 2020
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:casino utan licens
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PolisNotiser
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: