Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Seriepremiär för MIK-Hägersten – så tänker tränarna

Både herrlaget Mälarhöjden-Hägerstens FF i division 5 och damlaget MIK Fotboll i division 3 har seriepremiär i helgen. Herrarna möter Svenska Palestinska FF på Hägerstensåsen och damerna möter Järla IK FK i på Mälarhöjdens IP i premiären.

Olika förutsättningar och också olika fotbollsplaner. Nytt för i år är att damerna inte kommer att dela plan med herrlaget.


Herrlagets tränare är Saba Atajic med förflutet bland annat som spelare i Malmö FF juniorlag ser en potential i årets trupp.

– Den kommer till stor del att bestå av spelare som tidigare spelat i MIK eller HSK. Samtliga spelare i truppen kommer också från närområdet i Mälarhöjden och Hägersten.

Saba Atajic är en person som alltid ger 100 procent och som hatar att förlora. Det är också det han vill att spelarna i Mälarhöjden Hägerstens FF ska visa:

– Jag och spelarna har som mål att vinna varje match. Ett lag som har ungdomsspelare som är över 1000 till antalet förtjänar mer än div 5. 

Michael Steinbock är tränare för damlaget i Mälarhöjdens IK Fotboll.

Han berättar att klubben har troligtvis det yngsta laget i serien med ett åldersspann mellan 17-22 där de flesta ligger runt 18-19 år.

– Vi har fått in fyra nya spännande spelare i truppen men samtidigt tyvärr blivit av med några. Jag tycker att vi fått ihop en bra sammansättning av spelare och karaktärer som kompletterar varandra bra. De flesta spelarna kommer från de södra delarna av Stockholm och flertalet har spelat i föreningen i många år.

Förra året spelade klubben i damserien parallellt med J19-serien vilket bidrog till att de fick dubblera med många spelare.

– Jag skulle väl säga att många av matcherna i J19 höll en högre nivå än matcherna i damserien vilket självklart påverkade truppen med slitna spelare med spel oftast både lördag och söndag.


I år kommer laget bara att spela i division 3.

– Jag tycker att en match i veckan är att föredra där vi istället får jobba på bra med tre träningar i veckan. Vår målsättning är att vara på den övre halvan av tabellen, jag tror att serien kommer att vara ganska jämn men att lag som Rågsveds IF och Nacka Allstars kommer att tillhöra absoluta toppen.

– Det är tråkigt att vi fick ett avhopp i serien då Skarpnäcks FF inte fått ihop spelare denna säsong, det blir tyvärr bara 16 matcher i serien, vilket är för få.

För Michael Stenbock är nyckeln till framgång att laget har tre tränare.

– Det bidrar till att kunna jobba individuellt med spelare och lagdelar, på så sätt hoppas vi på få en bra utveckling på truppen. Vi har numera även ett eget utrymme på Mälarhöjdens IP vilket förhöjer kvalitén för laget.


Den 1 maj möter damerna Enskede IK som ligger i division 1 i Victoria Cup (i 1/8-delen). En riktig värdemätare, enligt Michael Stenbock.

Premiär:
Mälarhöjden Hägerstens FF:s herrar möter Svenska Palestinska FF på lördag kl 14.00 På Hägerstensåsen och damlaget möter Järla IK FK på Mälarhöjdens IP på söndag kl 18.00.

Publicerad 17:20, 12 april 2019
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga

Vad tycker du om den nya gråa färgen på höghuset i Axelsberg?

View Results

Publicerad 21:50, 3 januari 2020
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:casino utan licens
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: