Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Succésäsong för herr- och damlag i Mälarhöjden-Hägersten

Det går bra för både herrlaget (Mälarhöjden Hägerstens FF) och damlaget (Mälarhöjdens IK). Båda fotbollslagen har möjlighet till uppflyttning till högre divisioner nästa år.

Mälarhöjdens IK Fotbolls ordförande Klas Fältström har stora förhoppningar på avancemang.

– Det är kul och motiverande att lagen har chansen, dock är inte det viktigaste att gå upp en division, utan att vi bygger långsiktigt och får med våra yngre spelare upp i seniorlagen.

Varför går det så bra just nu för de båda lagen, tror du?
– Det beror på att vi arbetat med samarbeten och hopslagningar. För herrarna har vi bildat en gemensam förening där det är tänkt att fungera som en plattform för de yngre spelarna att komma till för att slussas in i seniorfotbollen. Damernas framgång beror mycket på bra genomförda sammanslagningar med tre andra lag över en tidsperiod om några år, säger Klas Fältström, och fortsätter:

– Vi hoppas så många som möjligt kommer och hejar på oss i de sista matcherna. Det är nu det avgörs. Därför har vi bland annat även ett evenemang för flickorna i MIK och HSK innan damerna i Mälarhöjden IK spelar sin match mot IFK Haninge den 21 september.

Sabaudin Atajic, tränare i herrlaget Mälarhöjden Hägerstens FF om varför det gått så bra för herrarna den här säsongen:

– Vi har byggt ett lag med spelare från närområdet. Cirka 90 procent har förflutet i HSK eller MIK. Vi har lovat varandra att jobba efter planen vi lagt upp. När jag säger ”vi” så menar jag efter planen jag och lagledaren/assisterande tränaren Ibrahim lagt upp. Vi har jobbat med en spelidé som bygger på stor rörlighet utan boll. För att klara av det har vi varit tvingade till att orka springa och vilja lära.

– Jag är övertygad att vi är en av de bäst tränade div 5 lagen i Stockholm. Vi har jobbat med grunderna, första tillslaget har förbättrats och det resulterar i mer tid med bollen. Positionsspelet utan och med bollen har förbättrats samt att vi vill vinna varje match vi spelar.  Vi förbereder oss och jobbar med detaljer. Men vi kan och kommer bli mycket bättre. Jag har haft nöjet att lära känna och jobba med grabbarna det här året och vi längtar till varje tillfälle för att bli bättre.

Hur stora är chanserna att Mälarhöjden-Hägerstens FF går upp?
– Vi kollar inte på mer än vad vi ska göra nästa träning eller match. När vi spelat klart sista matchen kollar vi hur bra vi presterat. Men vi vill prestera varje gång vi får möjlighet till det. Bara så kan man utvecklas som både lag och individ.

– Jag hoppas också vi kan slå publikrekordet i någon av våra återstående hemmamatcherna då vi ska försöka förbättra hemmastatistiken då vi idag har sju vinster i rad. Vill även önska damerna lycka till i resterande matcherna. 

Micke Stenbock, tränare i damlaget Mälarhöjdens IK Fotboll säger att det är truppen som är den avgörande orsaken till att det gått bra för damerna:
– Vi har haft en stor omsättning under säsongen i truppen där 23-24 tjejer har spelat. Avgörande har också varit att vi vågat spela vårt spel och vågar spela fotboll. Vi har också vuxit som lag under säsongens gång. Vi nådde också semifinal i Victoria Cup där vi mötte Tyresö från division 1. Aldrig har ett MIK Fotboll lag nått så långt så det har varit en fin säsong hittills.

Hur stora är chanserna att Mälarhöjdens IK går upp?
– Just nu ligger vi tvåa efter IFK Haninge som leder och de möter vi den 21 september. Jag vill dock inte gå händelserna i förväg. Det enda som jag fokuserar på just nu är vår kommande match den 15 september mot Huddinge borta.

Micke Stenbock skickar också en hälsning till herrlaget:
– Kul att det går bra för herrlaget också.

Text: Olger Proko

Publicerad 19:20, 13 september 2019
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
KALENDER: HÄNDER NÄRA DIG
  1. Ny utställning på Färgfabriken: Beckers konstnärsstipendium 2021 till Youngjae Lih

    13 mars kl.11:00 - 30 maj kl.17:00
  2. Färgfabriken: Utställningen Jävla kritiker!

    13 mars kl.11:00 - 16 maj kl.17:00
  3. Digital Konstrunda Midsommarkransen

    15 maj kl.10:45 - 31 maj kl.23:00
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga

Vem gör den godaste semlan i Hägersten-Älvsjö 2021?

Publicerad 13:44, 4 februari 2021
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: