Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Nytt häng för surfare och småbarnsföräldrar

I  tre år letade han innan han fann vad han sökte, en egen surflokal för sitt speciella klädkoncept About:blank. Mitt i gamla Midsommarkransen finns denna lokal som är mer än en klädbutik.

Kenny Bergander har nu öppnat och förutom att sälja kläder vill han fylla lokalen med massor av olika event och framförallt erbjuda stadsdelens alla småbarnsföräldrar ett ställe att hänga på ibland.

Som Bättre Stadsdel tidigare berättat så är Kenny en inbiten surfare och märket About:blank kom till redan 2008 runt ett fotoprojekt. I dag är det ett gäng kreatörer med rötterna i den svenska surfscenen som är kopplade till märket.

Kläderna är surfinspirerade och kollektionen är ekologiska hoodies, sweats, t-shirts och mössor – ofta med Kennys egna surfbilder, bland annat från Down Under. På hemsidan och i lokalen finns mer bilder. Intentionen är att kläderna ska ge en surfkänsla även till folk som inte surfar.

– Det är ett speciellt koncept som alla surfare känner till,  men även om rörelsen växer så är fortfarande surf inte en speciellt stor sport i Sverige, säger Kenny. Därför vill jag sprida surf till hela folket – jag kommer också ha ett nytt gästmärke varje månad, en pop-up store, och det får man bevaka på vår Facebooksida. Denna månad har jag ett barnmärke.

Kenny lagar dessutom surfbrädor och berättar gärna om sina surfresor. Men just nu pratar han helst om alla de event han vill ha i butiken. Annorlunda grejer och även på vardagar. Just nu lockar en fotoutställning,

– Vi vill ha in olika event så vill man ha en utställning eller liknande kan man höra av sig till oss och hyra in sig en till exempel för kväll eller vecka.

Och som småbarnsförälder så är hans tankar på en så kallad Barnvagnsbar 1-2 gånger i veckan högst på listan.
– Det finns många småbarnsföräldrar här i stadsdelen. De får gärna komma hit och ta en fika och låta ungarna leka loss på golvet. Ett ställe att amma i fred på om man vill, skötbord och leksaker fixar jag också förstås.

Camilla Andersson

Publicerad 06:49, 26 maj 2017
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PolisNotiser
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: