
Luis öppnar italiensk restaurang i Midsommarkransen
midsommarkransenI september öppnar en ny italiensk restaurang mitt emot Biocafé Tellus på Vattenledningsvägen i Midsommarkransen.
Det är köksmästare och sommelier Luis Vargas som skapar restaurangen Al Bacio i den lokal där Mimmi Staaf tidigare hade sin butik och som Tellus Pizzeria nyligen tog över.

Luis Vargas har gedigen erfarenhet av att driva italienska krogar. År 2007 grundade han Restaurang Esperanza som numera ligger på Drottninggatan i city.
– Tanken är att Al Bacio ska bli ungefär som Esperanza, det vill säga italiensk mat och dryck när den är som bäst, säger Luis Vargas.
LÄS ÄVEN: Ny italiensk krog öppnar i Midsommarkransen
För tillfället håller han på att ta fram en klassisk italiensk meny och vinlista med de italienska vinerna.
– Det blir hemgjort och färska råvaror utifrån säsong. Vi ska servera antipasti, pasta, risotto, secondi, dolci och drinkar.
Luis och ägaren till Tellus Pizza, Mehmet Köseoglu, känner varandra sedan båda två jobbade på Grand hotell för 20 år sedan då Mehmet var festvåningschef där.

Luis berättar att han ska göra om lokalen för att få fram en industrikänsla blandat med vita dukar, tillsammans med färska kryddor och viner längs väggarna.
– Jag får fria händer att utforma lokalen. Målet är att göra en stammisitalienare i området, säger han.
LÄS ÄVEN: Familjen Arricale öppnar italiensk delikatessbutik i Aspudden
I samband med att Tellus Pizza tog över de Mimmi Staafs butik gjorde restaurangen en totalrenovering av alla tre lokaler som nu är ihop i en stor.
I mitten av april öppnade pizzerian och den 2 september är det meningen att Al Bacio ska öppna. Till att börja med ska de båda restaurangerna ha gemensam entré, men väl inne blir de båda lokalerna avskilda från varandra genom en vägg.
Planen är att ta sätta in en ny ytterdörr, så entrén blir direkt in till Al Bacio.
– Det har funnits en dörr där tidigare så det lär inte bli några problem. Fram tills den är på plats får vi kanske jobba lite med att övertyga gästerna om att det verkligen är två helt skilda restauranger.
Text och bild: Mats Falck
Läs mer:
Mest lästa:
- Polis larmades till ungdomsfest – ”spårat ur”
- 90-åring i Solberga utsatt för bedrägeri i hemmet
- Förslag: 15 radhus kan byggas i Bredäng – ”ett välbehövligt tillskott”
- M: Tråkigt namn på Mälarhöjdens nya park – vi har ett bättre förslag
- Debatt: Dags att sätta stopp för det tomtjobberi som pågår i skymundan
- Här byggs ”Stockholms finaste idrottsanläggning” – kan öka stadens hallkapacitet
Följare 19,5k