Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Förslag: Ge tillbaka pulkabacken till barnen

Pia Öhrlings föreslår att återställa pulkabacken vid Västberga IP:

MEDBORGARFÖRSLAG. 2017 byggde Idrottsförvaltningen ett erosionsskydd i form av en ful läktare vid Västberga IP. När detta beslut togs missades helt barnperspektivet och Västbergaskolan tillfrågades inte heller.

Slänten från gångvägen ned mot fotbollsplanen var nämligen områdets mest använda pulkabacke. Vanliga vintrar när det är snö åkte barnen där både på raster och idrottslektioner och det kommer även barn från omkringliggande skolor, fritids och förskolor och åkte pulka där dagtid och på kvällen var backen välanvänd av områdets barn. Det var en mycket bra pulkabacke då det är upplyst och mycket folk i rörelse så det känns säkert att barnen åker där.


Kullen hade både en hög brant del och en lägre del så den passar både större och mindre barn och eftersom den är bred får det plats många att åka samtidigt utan att det blir risk för kollisioner. Backen ligger i anslutning till Västbergaskolan som har över 500 barn i låg- och mellanstadiet och nära två dagis med några hundra barn, samt nära flera friskolor.

I dag sitter barn mer och mer stilla och inne så det är mycket viktigt att det finns roliga utomhusaktiviteter att sysselsätta sig med. Pulkabacken gjorde därför stor nytta både på skoltid och efter skolan.

Nu är den bästa delen av pulkabacken decimerad pga “läktaren” denna läktare är heller så värst använd för den är så högt upp i backen.

Pia Öhrlings dotter vid backen vid Västberga IP

Vi vill att pulkabacken återställs pulkabacken och gärna förbättrar den genom att fixa skydd för belysningsmasten och om möjligt fixa så att det åtminstone vintertid blir en mjukare övergång mellan backe och löparbana för då går det att åka även när det är lite mindre snö.

De är många barn i Västbergaskolan och området här som önskar pulkabacken återställd! Många föräldrar också för trevligare och hälsosammare att barnen är ute och åker pulka än att de sitter inne med datorn.
Pia Öhrlings


När Pia mejlade till stadsdelsförvaltningen om varför pulkabacken inte kunde återställas fick hon svaret från Linda Palo, avdelningschef på avdelningen för samhällsplanering att hon skulle vända sig till idrottsförvaltningen:
– Tyvärr är det så att vi har ingen rådighet över kvartersmark utan bara över parkmark, även om det är staden som äger marken. Det blir idrottsförvaltningens sak att besluta.


Pia Öhrling har också frågat idrottsförvaltningen om varför de har satt upp läktaren.
Hans Eriksson, idrottsplanerare på idrottsförvaltningen svarar:

– Under 2016 rustades idrottsytorna på idrottsplatsen liksom att stängsel och nät byttes ut. I beställning fanns även ett uppdrag att stoppa den erosion som fanns/finns från slänten, delar av slänten har dock sparats, om tillräckligt med snö finns, för att fortsättningsvis åka pulka.

Pia Öhrling menar att hon har bollats runt mellan Idrottsförvaltningen och stadsdelsförvaltningen utan att något händer. Hon menar också att detta drabbar bara barnen:

– Jag har fått svar att området ligger på Idrottsförvaltningens område så det är tydligen deras beslut – men det är ju ändå stadens mark. Idrottsförvaltningen har jag pratat med tidigare och de verkar helt ointresserade trots att de borde intressera sig för att barn rör på sig.

Text: Olger Proko

Publicerad 21:13, 19 februari 2019
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga
rivning

DAGENS FRÅGA. Stockholms stad har tagit fram strategin Varsam utveckling av småhus- och villaområden.
Strategin syftar till att stärka stadsbyggnadsnämndens möjligheter att behålla värdebärande karaktärsdrag samt värna och bevara villa- och trädgårdsstäder med högst kulturvärden. Det skriver DN på onsdagen.

Ska det vara lätt att riva villor och bygga flerfamiljshus i Hägersten-Älvsjö?

Här prenumererar du på Bättre stadsdel – 20kr/mån eller 200kr/år ✅ 

Publicerad 09:30, 16 juni 2021
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: