Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Annons:
frankrike - belgien fotbollslandslag

Frankrike och Belgien favoriter till guldet i fotbolls-EM

PITCHINVASION. EM i fotboll har startat och när mästerskapet är över den 11 juli kommer Frankrike lyfta pokalen som vinnare. I finalen på Wembley i London slår de Belgien. 

Det tippar världens största fotbollstidning Goal som menar att regerande världsmästarna Frankrike kommer till EM med den starkaste truppen tillsammans med en erfaren landslagscoach. Dessutom är laget revanschsugna efter förlusten mot Portugal på hemma hemmamarken vid EM 2016.

Det är ett riktigt drömlag som Frankrike ställer upp med där stjärnspelare som bland andra N’Golo Kante, Kylian Mbappe och Karim Benzemas blir svåra att slå, menar tidningen.

Det är många som vill tippa fotbolls em 2021 och alla har inte Frankrike som favorit. Statistikföretaget Gracenote spår att Belgien kniper guldet, i en final mot England. I Gracenotes rankning rangordnas därefter de mest framgångsrika lagen i ordning: Frankrike (3:a), Spanien, Italien, och Portugal och Nederländerna.

Men enligt Goal går silvermedaljen till Belgien. Laget – med massor av talang och erfarenhet – har presterat bättre och bättre under det senaste decenniets fotbollsturneringar. Med spelare som Romelu Lukaku, Kevin De Bruyne, Eden Hazard  och Roberto Martinez kommer de alltså att gå nästan hela vägen.

Bronset tar Portugal enligt Goal. De försvarande EM-mästarna har fortfarande en av de mest talangfulla spelartrupperna i årets turnering. Cristiano Ronaldo, Bruno Fernandes, Bernardo Silva, Joao Felix och Ruben Dias är några av dem.

England gynnas av hemmaplan och blir fyra i EM, enligt tidningen. Om England skulle vinna sin grupp och gå till finalen, skulle de spela sex av sina sju matcher på Wembley. De nådde semifinalen i VM 2018 och nu hoppas man att det går ännu bättre den här gången.

Italien kvalificerade sig inte för VM 2018 men nu har laget 27 matcher utan förlust under Roberto Mancini. Att de får spela sina gruppmatcher i Rom borde vara en fördel och många tror de går vidare till slutspel. Goal tippar dem som 5:a i turneringen.

Tyskland däremot har endast vunnit sex av sina senaste 13 matcher. Thomas Muller och Mats Hummels är tillbaka till laget och Joachim Löw gör sin sista turnering som landslagscoach. De tippas bli sexa.

Spanien har bara vunnit tre av sina senaste åtta matcher och har en mängd problem att lösa. Sergio Ramos är inte med i Luis Enriques uppställning  och det finns frågetecken kring både målvakt och centrala anfallare.

Danmark blir åtta, enligt Goal eftersom de kan gynnas av hemmaplan. Laget spelar alla sina tre gruppspelsmatcher i Köpenhamn, samtidigt befinner de sig i en grupp som gör att de kan gå långt i mästerskapet. Endast en förlust på de senaste 12 matcherna, inklusive en seger mot England på Wembley och oavgjort i Tyskland, och med Christian Eriksen tillbaka i form kan Danmark nå långt.

Övriga lag och deras placering, enligt Goal:
9 Nederländerna
10 Turkiet
11 Schweiz
12 Sverige
13 Polen
14 Kroatien 
15 Ukraina
16 Tjeckien
17 Österrike
18 Ryssland
19 Wales
20 Skottland
21 Ungern
22 Nordmakedonien
23 Slovakien
24 Finland

Denna artikel är skriven i samarbete med Pitchinvasion

Bild: Edgar Breshchanov, Kremlin.ru

Publicerad 07:00, 11 juni 2021
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga
rivning

DAGENS FRÅGA. Stockholms stad har tagit fram strategin Varsam utveckling av småhus- och villaområden.
Strategin syftar till att stärka stadsbyggnadsnämndens möjligheter att behålla värdebärande karaktärsdrag samt värna och bevara villa- och trädgårdsstäder med högst kulturvärden. Det skriver DN på onsdagen.

Ska det vara lätt att riva villor och bygga flerfamiljshus i Hägersten-Älvsjö?

Här prenumererar du på Bättre stadsdel – 20kr/mån eller 200kr/år ✅ 

Publicerad 09:30, 16 juni 2021
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: