Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Annons:
Arbetsjacka

Så väljer du rätt arbetsjacka

SAMARBETSPARTNER. En professionell arbetsplats kräver professionella arbetskläder. Att bära rätt arbetskläder är inte bara viktigt för att du ska kunna utföra arbetsuppgifterna på rätt sätt, men även för att du ska undvika skador och känna dig bekväm under hela dagen.

Ett av de arbetsplagg som bör investeras i med kvalitet i fokus är arbetsjackor. Men vilken jacka ska du välja och vilka funktioner bör du hålla utkik efter respektive undvika? Nedan undersöker vi de olika komponenterna av arbetsjackor för att du ska kunna hitta den som passar bäst till dig och din arbetsplats.

Certifierad arbetsjacka eller inte?

Det första du bör ha i åtanke är huruvida du behöver en certifierad arbetsjacka eller inte. Detta beror helt och hållet på vilket arbete du utför. Arbetar du exempelvis på en kemisk industri eller med svetsarbete så kan certifierade Engelbert Strauss arbetsjackor för den professionella industri- och svetsarbetaren vara ett utmärkt val. Engelbert Strauss har nämligen ett urval av arbetsjackor som uppfyller skyddskrav inom olika arbetsområden och därför är certifierade i enlighet med dessa. 

Certifierade arbetsjackor är dock inte ett måste på de flesta arbetsplatser. Du som jobbar med exempelvis snickeri eller skogsbruk behöver inte samma skydd men bör istället kika efter en arbetsjacka som uppfyller andra krav.

Ha miljön arbetet utförs i åtanke

På de arbetsplatser där det inte krävs en arbetsjacka som uppfyller de säkerhetskrav vi listade ovan ställs det som sagt andra krav. Framförallt ställs det krav på det klimat som arbetaren befinner sig i. Du som jobbar med bygg eller annat utomhusarbete under vinterhalvåret behöver en arbetsjacka som håller värmen. Du kan med fördel införskaffa en fleece-, softshell-, 3 i 1-, regn-, vinter-, varsel-, yrkes-, eller pilotjacka. Det viktigaste är att den jacka du bär hjälper dig att undvika köldskador under arbetsdagen.

Den som arbetar utomhus under sommarhalvåret, där solen skiner och värmer största delen av dygnet, behöver också en arbetsjacka – men en som tål värmen och solens strålar. Givetvis är det även viktigt att ha den svenska sommarens regniga dagar i åtanke, där en vattenavvisande arbetsjacka från Engelbert Strauss kan vara ett utmärkt val.

Softshellvaest
Bilderna är från Engelbert Strauss

Rörelsefrihet är ett måste

På många arbetsplatser är arbetarna i full rörelse hela dagen. Om du befinner dig på en arbetsplats där konstant rörelse är ett måste bör du införskaffa en lätt jacka som tillåter rörelsefrihet. Här passar en softshelljacka eller en väst utmärkt, eftersom de inte bara möjliggör det för dig att röra dig fritt, men även håller dig varm. Västar kan med fördel också användas under vår och sommar, eftersom de förser dig med en lagom temperatur. Även 3 i 1 funktionsjackor från Engelbert Strauss är ett bra väl eftersom de kombinerar vattenavvisande material med värmande fleecematerial. På så vis kan du inte bara röra dig fritt – men även hålla temperaturen.

Denna sponsrade artikel är skriven i samarbete med samarbetspartner

Bilderna är från Engelbert Strauss

Publicerad 12:09, 7 maj 2021
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga
rivning

DAGENS FRÅGA. Stockholms stad har tagit fram strategin Varsam utveckling av småhus- och villaområden.
Strategin syftar till att stärka stadsbyggnadsnämndens möjligheter att behålla värdebärande karaktärsdrag samt värna och bevara villa- och trädgårdsstäder med högst kulturvärden. Det skriver DN på onsdagen.

Ska det vara lätt att riva villor och bygga flerfamiljshus i Hägersten-Älvsjö?

Här prenumererar du på Bättre stadsdel – 20kr/mån eller 200kr/år ✅ 

Publicerad 09:30, 16 juni 2021
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: