Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Annons:

Tjäna pengar till klassen under jul – 3 säljtips från Kirrat och Klart


KLIRRAT OCH KLART. Nu är vi mitt uppe i juletider och mysfaktorn är på topp. Samtidigt är flera skolelever i full gång med a tjäna pengar till klassen för vårens kommande klassresor och klassaktiviteter.  Vad passar då inte bättre att utnyttja julveckan för lite effektiv försäljning?

Trots känslan av spänning, glädje och längtan till ert klassmål, kan det kännas tungt och svårt att komma i gång med försäljningen. Det finns många olika slags försäljningsmetoder och självklart passar inte alla metoder in på alla personer. Vi listar nu några tips till er som känner er osäkra på hur ni ska komma igång med att tjäna pengar till klassen och nå ert klassmål.

Sälj via webbshop och sociala medier
När ni använder Kirrat och klart för er klassförsäljning får in en egen webbshop. Där kan era kunder klicka hem produkterna istället för att ni ska gå runt och knacka dörr. För att sprida medvetenhet om er försäljning kan ni använda er av sociala medier. Ni kan exempelvis använda ett facebook- eller instagramkonto där ni informerar era familjer, vänner, och bekanta om klassförsäljningen med länkar in till er webbshop.

Knacka dörr
Under julveckan är det många som är lediga från skola och arbete. Chansen att fler personer är hemma är därför större. Se till att vara ordentligt klädd och var väl förberedd på vad du ska säga. När dörren öppnas kan du presentera digsjälv och din skola samt varför ni arbetar med klassförsäljningen och vad för produkter ni säljer. Det kan också vara betydelsefullt att berätta om varför ni valt de produkter som ni säljer, om du anser att det finns ett mervärde med det.
Tänk på att alltid knacka på dörren, det är många gånger som dörrklockor inte fungerar. Om personen inte öppnar kan du gå vidare till nästa hus. De kanske inte är hemma eller så vill de inte bli störda just då. Lämna istället ett informationsblad om klassförsäljningen i brevlådan med hänvisning till er webbshop eller gå tillbaka en annan dag. 

Sälj utomhus
Ledighet betyder ökat friluftsliv och utomhusaktiviteter. Testa att ställa upp ett bord vid närmsta populära pulkabacke eller vid en folkkär sjö där många åker skridskor, isfiskar, grillar eller promenerar. Placera säljkataloger, informationsblad och information om er klassförsäljning på bordet. Det är även smart att dra extra uppmärksamhet till sig genom att exempelvis bjuda på pepparkakor, ställa upp egna ljus som lyser upp, ta på sig tomteluvor eller andra kreativa lösningar. Tänk på att ha varma kläder på er och att ta med matsäck.

Lycka till mer er klassförsäljning! 

Denna artikel är skriven i samarbete med Klirrat och klart

Publicerad 09:20, 4 januari 2022

Better neighborhood

redaktionen@battrestadsdel.se

Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
KALENDER: HÄNDER NÄRA DIG
  1. Gröndalsrevyn 2022: Julskandal på flygterminal

    3 december kl.15:00 - 4 december kl.18:00
  2. Julmarknad Kristalltorget i Solberga

    4 december kl.11:30 - 15:00
  3. Jul på Kajen

    17 december kl.12:00 - 18:00
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga

Varför ska man ska rösta?

Den tillfälliga vallokalen för förtidsröstning utanför Hemköp på Telefonplan har öppnat. På onsdagen startade förtidsröstningen och varje dag fram till valdagen 11 september håller den provisoriska lokalen öppet.

Lokaler för förtidsröstning finns i Bredäng, Fruängen, Hägerstensåsen, Telefonplan, Östberga, Hornstull och Liljeholmstorget.

Varför ska man ska rösta?

Lalita, 34 , Midsommarkransen  

– Jag tycker att det är viktigt att rösta, gör man inte det så riskerar man man att ge sin röst till ett parti man inte vill ha. Det är allas ansvar att rösta.

Borhane, 53

 – Jag vill inte rösta eftersom politikerna inte gör som de säger.

 Johanna, 27

 – För att man är en del av samhället och det är ett ansvar man har att gå och rösta.

Nurul, Västberga 

– Det är mycket viktigt att rösta i en demokrati. Som samhällsmedborgare måste man vara insatt och veta hur det fungerar och vad som händer i samhället. Jag planerar att vara är bortrest 11 september så därför vill jag förtidsrösta.

Du prenumererar väl på Bättre stadsdel? Då bygger du samtidigt Hägersten-Älvsjös bästa nyhetsredaktion. Välkommen att prenumerera härTack!

Nyhetstips: redaktionen@battrestadsdel.se , 0709-449519

Publicerad 20:14, 23 augusti 2022
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PolisNotiser
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: