Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

”Vi har fått möjlighet att göra ett verkligt unikt förvärv”

Brittiska företaget Grosvenor Fund Management köper Skärholmen centrum, skriver SvD och hänvisar till ett pressmeddelande från företaget.

Grosvenor Fund Management äger sedan tidigare flera köpcentrum i Sverige: Burlöv Center, Haninge Centrum, Väsby Centrum, Bålsta Centrum och ICA Maxi Helsingborg, enligt Fastighetssverige.

Bolaget har investerat i Sverige sedan 2011 och öppnade ett kontor i Stockholm 2012.

– I och med den här affären har vi fått möjlighet göra ett verkligt unikt förvärv, som manifesterar vår satsning och starka tro på Norden i allmänhet och den starka handelsplats som södra Stockholm utgör i synnerhet, kommenterar Anneli Jansson, nordisk chef för Grosvenor Fund Management i ett pressmeddelande.

Skärholmen Centrum invigdes 1968. Köparens affärsinriktning är handelsplatser runt om i Europa, i USA samt i Asien. Grosvenor Fund Management har drygt 100 anställda på tolv kontor och förvaltar sammantaget fastigheter för motsvarande 40 miljarder kronor.

Enligt en brittisk branschtidning kan en sådan här affär vara värd över tre miljarder svenska kronor, skriver SvD.

Säljare är The Royal Bank of Scotland, RBS, och anledningen till varför RBS säljer är att banken känner att den nått så långt som eftersträvats i ambitionen att utveckla Skärholmen Centrum.

– Med ett nästan fullt uthyrt centrum, en ökande omsättning och flera genomföra och planerade utvecklingsprojekt tycker vi att vi har lyckats, kommenterar Caroline Bertlin på RBS.

Skärholmen centrum är ett av de större i landet med närmare 2 miljarder i omsättning och har 14 miljoner besökare per år. Den uthyrningsbara ytan uppgår till 98.000 kvadratmeter och fyller 175 butiker.

Publicerad 11:43, 17 januari 2015
Annons:
Annons:

Nyheter

KALENDER

MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Dagens Fråga

Tisdagen den 21 november beslutar trafiknämnden hur mycket det ska kosta för den som reser utan biljett i kollektivtrafiken. Förslaget är att avgiften ska höjas från 1 500 kronor till 1 850 kronor.
Vad tycker du om förslaget att avgiften för plankare ska höjas?

Sebastian, Midsommarkransen:
– Jag tror nog inte att de där hundralapparna gör så stor skillnad faktiskt. Jag vet inte om det inskränker så mycket. För mig kan det vara kvar eller så de kan ändra upplägget med kostnaderna.
Lisa, Midsommarkransen:
– Det är helt okej. Det behövs då det är många som fuskar.
Axel, Telefonplan:
– Just det spelar inte så stor roll utan jag tycker att de ska sänka priset på biljetten. Så det är väl det jag tycker att de skulle fokusera på snarare än boten för plankare.
Eva, Telefonplan:
– Det är mycket pengar. Det är ju dubbelt mot vad kortet kostar, det är det ju. Samtidigt kan jag tycka att vi som är beroende av SL… Det är väl schysst om alla är med och betalar sina biljetter liksom. Det blir ju billigare om man betalar för sig än om man plankar i så fall.

Tack för att du läser Bättre stadsdel. Du prenumererar väl? Då bygger du samtidigt Hägersten-Älvsjös bästa nyhetsredaktion. Välkommen att prenumerera här. Tack!

Nyhetstips: redaktionen@battrestadsdel.se , 0709-449519

Publicerad 15:30, 21 november 2023
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PolisNotiser
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: