Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

När motivationen brister – 4 tips som får träningen att bli av

Publicerad 13:03, 9 mars 2017

I SAMARBETE MED PULS&TRÄNING. Hur gör man när lusten till träning inte alls finns där? När det känns tråkigt eller tungt att träna, och man kommer på de mest fantasifulla ursäkterna för att inte ta sig till gymmet. Ändå vet man att man mår så mycket bättre av det – både direkt efteråt och i längden.

Även jag som tycker så mycket om träning att jag gjort det till mitt yrke kan självklart ha dagar och perioder då jag känner mig helt omotiverad till att träna. Vad gör jag då? Här får du fyra konkreta tips som hjälper dig få att träningen blir av, oavsett ditt humör.

Träna alltid på måndagar
Genom att börja din vecka med att träna garanterar du dig själv en bra start.  Gör det varje vecka så blir det befäst att måndagar är din träningsdag och det blir svårt att hoppa den. Jag tycker att det blir lättare att motivera sig till träning resten av veckan när du direkt avverkat det första passet på veckans första dag. Och jag vill se det som en skön start som skapar förutsättningar för motivationen – inte som en kompensation för en slapp eller festlig helg.

Ha alltid en gymväska packad
Genom att alltid ha en väska redo, antingen hemma eller på kontoret, sänker du tröskeln till att träna och dödar direkt en ursäkt.

Träna med en kompis
Följ med eller ta med en kompis till gymmet. Ni kan antingen inspireras av varandras övningar i gymmet eller testa ett gruppträningspass ni inte varit på tidigare. Att vara två kan vara roligare och man kan då motivera varandra de dagar som den ena inte riktigt har träningssuget.

Räkna all rörelse
Du måste inte ta dig till gymmet. Gå ut, sätt på en härlig podcast eller musik i lurarna och gå, spring eller kuta tills du känner dig härligt svettig och andfådd. Snöstorm? Stanna inne och kör ett pass i vardagsrummet med kroppsvikt. Fyra varv med valfritt antal knäböj, armhävningar, upphopp, rygglyft, plankan och utfall gör både hjärtat och hjärnan lite gladare.

Vi är duktiga på att analysera träning och göra det rätt så avancerat och komplicerat. Men kom alltid ihåg att det kan vara väldigt enkelt att röra på sig varje dag.

Lycka till!

Text: Gabriella Picano

Denna artikel har producerats i samarbete med från Puls & Träning 

Läs mer: 
Fler artiklar från Gabriella Picano här

  • Kommentera
Annons:
Annons:

Mest lästa:

Annons:
Annons:

Nyheter

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PRENUMERERA

KALENDER

Mest lästa
EVENEMANG

Lägg själv in ditt event i Bättre Stadsdels kalender.

Skicka in evenemang
Dagens Fråga

DAGENS FRÅGA: Vi for runt i Midsommarkransen för att undersöka vad man kan göra för att minska arbetslösheten. I slutet av februari var drygt 378 000 personer inskrivna som arbetslösa hos Arbetsförmedlingen, 20.000 fler än för ett år sedan. Hur ska fler komma i arbete?

Lyssna på artikeln. I samarbete med Nätverket, Hägersten-Älvsjö

Malin, Midsommarkransen 
– Oj, jag tänker att man måste göra det lite mer attraktivt med alla jobb. Det är inte bara vissa jobb som ska framträdas som attraktiva eller bättre utan alla jobb är lika bra och passar för olika personer. Det är det viktigaste.

Joakim, Södermalm
– Ja, statligt, kommunalt, regionalt skulle man kunna satsa på klimatinvesteringar där arbetslösa skulle kunna få jobb för att förbättra klimatet i stället för att få a-kassa. Det är så många arbetslösa, det är sjukt, men hela världen är sjuk.

Sofia, Tyresö 
– Oj! Det var en svår fråga. Jag har försökt lösa den frågan. Jag söker söker söker jobb efter jobb, vad som helst. Även om jag är utbildad så har jag ibland tagit jobb som jag kanske är överkvalificerad för. Jag pluggar lite extra också. Men annars vet jag inte vad man ska göra.

Pontus,  Midsommarkransen 
– Vilken bra fråga! Jag tror mer på Yrkeshögskolan och att göra det lättare för folk att byta yrken. Göra det ännu enklare än vad det är idag skulle jag säga. Det är en tydligare väg  till ett jobb. Det ska vara så att man får jobb i slutändan. Annars riskerar man att utbilda sig till arbetslöshet.

Fakta – Arbetslöshet

7,2 procent av arbetskraften var inskrivna som arbetslösa i slutet av februari 2024. Motsvarande siffra i februari i fjol var 6,8 procent. i Europa är det endast Spanien och Grekland som har högre arbetslöshet.

8,1 procent av ungdomarna 18–24 år var inskrivna som arbetslösa. Motsvarande siffra i februari fjol var 7,9 procent.

152 402 av de inskrivna arbetslösa har varit utan arbete i 12 månader eller mer. Motsvarande siffra i februari fjol var 141 505.

Källa: Arbetsförmedlingen

Publicerad 14:25, 12 mars 2025
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PolisNotiser
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: