Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

betalkort spärr sl

SL tar efter Londons system för enkelbiljetter

Med start nästa år kan SL införa ett pristak, så kallat “capping”, för enkelbiljetter. Pristaket innebär att den som har rest ett visst antal enkelresor på en dag kommer sluta debiteras. Det skriver det blågröna koalitionen Region Stockholm i ett pressmeddelande.

Trafiknämnden är på väg att besluta om detta koncept där resenärerna som åker med betalkort inte behöver betala för sin enkelbiljett efter tredje eller fjärde resan under en dag. Något som kan gynna de som reser mer oregelbundet.

– Det ska vara enkelt att resa med SL. Pristaket för enkelbiljetter som gör att de automatiskt omvandlas till ett dagskort är ett bra första steg och kommer att fungera på ungefär samma sätt som det gjort i London i många år, men den verkliga gamechangern blir när vi kan införa det på månadsbasis. Då kommer man som resenär inte längre behöva fundera på vilken biljett man ska välja utan det är bara att åka, kommenterar Karl Henriksson (KD), gruppledare i trafiknämnden.

LÄS ÄVEN: Cykel på Tvärbanan – detta gäller

Hur däremot konceptet ska fungera för de resenärer som köper enkelresor via SL-appen och spärrkiosker har inte fastställts ännu, men något som Trafikförvaltningen kommer titta på nu under hösten. 

I de fall där en person gör tillräckligt många resor under en månad för priset av ett månadskort så kommer personen inte heller debiteras mer. 

Du prenumererar väl på Bättre stadsdel? Då bygger du samtidigt Hägersten-Älvsjös bästa nyhetsredaktion. Välkommen att prenumerera härTack!

Publicerad 07:24, 21 juni 2022
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
KALENDER: HÄNDER NÄRA DIG
  1. Färgfabriken: Hästen, roboten och det omätbara

    27 januari kl.11:00 - 29 januari kl.16:00
  2. Hägerstensåsens Medborgarhus: PEOPLE´S HOUSE – disco och livemusik

    29 januari kl.13:00 - 17:00
  3. Solklar städar på Sjövikstorget

    29 januari kl.13:30 - 16:00
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga

Bättre Stadsdel frågar Hägerstensbor:
Vilka förväntningar har du på 2023?

Peter Enqvist, 65:
– Min stora förhoppning är att Ryssland ska ger sig i kriget mot Ukraina, men jag tror egentligen inte det. Utöver det hoppas jag på att det ska bli väldigt varmt i sommar. 

Baura Magnusdottir, 59 :
– Min stora förväntning att Putin försvinner, och jag hoppas att även vår regering blir avsatt och att det blir nyval. Halva av Sveriges befolkning är missnöjda med vårt styre. En annan förhoppning är att alla barnen ska växa upp med en värdig skolgång.

Cecilia Magnusson,38:
— Min förhoppning är att kunna fortsätta bedriva min verksamhet trots kulturförvaltningens lägre anslag. Jag är barn och ungdomsbibliotekarier och bedriver sagostunder, musikstunder och vill fortsätta med det.  Jag hoppas att det politiska läget inte försvårar vår verksamhet, vi vill fortsatt vara ett starkt demokratiskt rum för allmänheten.

Simon Paulsson, 27:
– 2023 hoppas jag att politikerna håller det de lovar, jag vill även att det ska bli bättre inom sjukvården. Förutom det skulle jag vilja bli miljonär.  

Kristoffer Paavilainen, 33:
– Jag hoppas att få en skön balans mellan jobb och privatliv, jobbar nu med frilans inom filmproduktion vilket gör att det är lite väl mycket toppar och dalar.

Olof Rengmar, 33:
– Min förhoppning är att fortfarande få energi av att syssla med musik, just nu spelar jag mest på trummaskiner framförallt house musik. 

Foto : Rebecca Colliander

Publicerad 16:25, 2 januari 2023
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PolisNotiser
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: