Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Debatt: Så här ser jag på snöröjningen i Hägersten-Älvsjö

DEBATT. Under det senaste tiden har det debatterats i lokala medier om snöröjningen. Det engagerar många i vår stadsdel eftersom det är en viktig fråga. Här vill jag försöka belysa hur frågan hanteras.

Hägersten-Älvsjö stadsdelsnämnd ansvarar för vinterväghållning på parkvägar, medan trafikkontoret ansvarar för vinterväghållning på gator, torg och trottoarer.

LÄS ÄVEN:Insändare: Varför struntar stadsdelen fullständigt i snöröjning?

Vinterväghållningen på parkvägar är uppdelad på två entreprenader, där avtalen ser något olika ut. Det utdrag som publicerades i en insändare i Bättre stadsdel tidigare i veckan är ett utdrag ur det ena avtalet och beskriver alltså bara delar av vinterväghållningen.

LÄS ÄVEN: Debatt: Så här ska snöröjningen fungera

Avtalsuppföljning av parkentreprenaden sker löpande. Det är stadsdelsförvaltningen och avdelningen för samhällsplanering och intern service som ansvarar för uppföljningen.

I oktober förra året antog nämnden en ny rutin för hur hela parkentreprenaden, inklusive vinterväghållningen, ska följas upp. Bland annat har ett årshjul och nya checklistor tagits fram, stickprovskontroller utförs och avvikelser dokumenteras och tas upp på driftmöten med entreprenörerna. 

LÄS ÄVEN: Flest klagomål på snöröjningen i Hägersten-Älvsjö

När brott mot avtalet upptäcks hålls betalning inne tills avtalet följs. Vad gäller just vinterväghållningen så ska entreprenörerna meddela när pådrag påbörjas och avslutas. I entreprenörernas fordon finns gps-sändare. Enligt det ena av de två avtalen ska en karta över fordonrörelserna skickas in i samband med avslutat pådrag. I det andra fallet kan kartor över körningar begäras ut.

LÄS ÄVEN: Replik: Därför fungerar snöröjningen så här

Slutligen är stadsdelsnämnden tacksam över det engagemang som invånarna har när det gäller frågan om snöröjning och uppmanar boende i Hägersten-Älvsjö att fortsätta använda synpunktsportalen och tyck-till-appen för att anmäla fel som upptäcks i stadsmiljön.

För mer information om hur stadens vinterväghållning sköts, gå in på https://trafik.stockholm/gator-torg/sno-halka/plogning-ytterstaden/

Abit Dundar (L), ordförande Hägersten-Älvsjö stadsdelsnämnd

Publicerad 10:00, 9 februari 2021
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga

Vem gör den godaste semlan i Hägersten-Älvsjö 2021?

Publicerad 13:44, 4 februari 2021
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: