Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

“Jag börjar bli trött på att kämpa för bra idrottsförutsättningar för våra barn och ungdomar”

KRÖNIKA. Har var på Åland och spelat fotboll. Där finns en gigantisk anläggning i varje liten by. Fint gräs, bra belysning, fina omklädningsrum.

Kommer hem till Stockholm och möts av information om att staden inte byggt belysning på Västberga IP och Axelbergs BP. Att de skulle bytt konstgräset på trasiga Åsens BP i somras, sköts upp till slutet av augusti och igen sedan nu skjutits upp till “slutet av oktober”. “Träna på Axelsbergs så länge”. Oops vi bor i Sverige, det blir mörkt på kvällen. Ni har ju missat belysningen… Vi har inga ordentliga omklädningsrum, de som finns får vi ideella rusta själva, materialförråd är obefintliga. Till vintern finns inga hallar att vara i. Där får vi slåss med andra idrotter för vår existens.

I Nacka har det sedan länge funnits en anläggning i Boo, nu klagar grannarna på ljudet från barnens träningar så kommunen står nu inför ett historiskt beslut att begränsa användningen på området så Boo FFs barn inte får träna. Min tid i styrelsen för den lokala fotbollsföreningen där vi ALLA är ideella (från ledare, materialare, anläggningsansvariga till styrelsens ledamöter och det sk kansliet) har kämpat mot Goliat.

Ibland känns det som en sysifus-uppgift. Jag häpnar över hur svårt det är för stadens alla tjänstemän på olika förvaltningar att få arbetet att gå ihop, eller inte gå ihop. Utan oss få ideella som kämpar skulle vi knappt ha någon anläggning eller idrottsförutsättningar i vår lokala by.

Det är för djävligt rent ut sagt. Jag börjar bli redigt trött på att vi ska behöva kämpa för något så grundläggande som att få ha bra idrottsförutsättningar för våra barn och ungdomar så att de kan utöva sin idrott, vara fysiskt aktiva, få en god hälsa och gemenskap med kompisar, och slippa hamna i centrum i skit istället. Var är pengarna till vår framtid? Var är en organisation som samarbetar inom sina olika offentliga uppdrag för att hjälpa ideella krafter som bidrar till samhället helt på sin egen fritid, långt efter att kontoret stängt för dagen?

hanna

Hanna Bergander, förälder, eldskäl i IFK Aspudden-Tellus

Publicerad 09:20, 7 september 2017
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
KALENDER: HÄNDER NÄRA DIG
  1. Pontonen under Liljeholmsbron: ARTmovement Fair

    4 juni kl.16:00 - 8 juli kl.17:00
  2. Tillsammans för Kastanjeparken

    15 juni kl.19:00
  3. Mälarhöjdens friluftsteater: Alice i Vintageland

    17 juni kl.18:30 - 19:30
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga

Vem gör den godaste semlan i Hägersten-Älvsjö 2021?

Publicerad 13:44, 4 februari 2021
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: